COC DE TARONJA AMB DOBLE TARONJA I MEL #TeRegaloMiReceta #10aniversariothermofan


El bloc THERMOFAN està d'aniversari! 

És el 10è aniversari d'un dels meus blocs de referència! I aquí estic...celebrant-ho amb Marisa, la seva creadora! 


Fa molts anys que la segueixo...m'agrada molt com explica les receptes, les seves històries, la delicadesa de les seves fotografies i que cuina amb Thermomix (ja sabeu que soc una enamorada de Thermomix). Per mi, és un bloc de referència). 

La recepta que he preparat per celebrar-ho és un coc de taronja especial. He volgut unir una eina que ens encanta a les dues i un producte que també ens uneix. 

La taronja és una de les nostres fruites preferides i una de les que ens uneix a catalans i valencians. Per això l'he triat! A València disposen de la IGP Cítricos Valencianos que regula tota la producció de taronja del País Valencià. Una de les empreses que patrocina aquest regal i repte de Thermofan és Lovelahuerta

He seguit la recepta de Cookidoo i li he incorporat una taronja confitada amb mel que prepara un apicultor de la meva comarca (Ribera d'Ebre, Terres de l'Ebre). També li he posat un rajolí de licor de taronja i li ha donat un toc molt especial. Al fer aquests canvis, he reduït la quantitat de sucre. 

Vaig a per la recepta! Us explico! 

INGREDIENTS: 

  • 200g de sucre
  • 1 taronja neta sense pelar, tallada a quarts
  • 3 ous 
  • 100g d'oli de gira-sol
  • 1 iogurt natural
  • 250g de farina de rebosteria 
  • 1 sobre d'impulsor Royal 
  • 1 polsim de sal 
  • Dos cullerades de taronja confitada amb mel i una mica més per decorar
  • Sucre glass per decorar 
INGREDIENTS: 

1. Escalfem el forn a 180º.

2. Preparem un motlle rodó desmuntable de 20cm. Jo he posat paper vegetal a la base i he muntat el cercle desmuntable amb mantega i l'he empolvorat amb farina. 

3. Posem dins del got el sucre, la taronja i els ous. Triturem 3 minuts/37º/Vel.5.

4. Incorporem l'oli de gira-sol i el iogurt. Ho barregem 5segons/Vel.4. 

5. Afegim la farina, el Royal, el polsim de sal i les dues cullerades de taronja confitada amb mel. Ho barregem 15 segons/Vel.3. 

6. Aboquem la massa al motlle, fem uns copets al pedrís i ho enfornem durant uns 40-45 minuts o fins que el testador surti net. 

7. Una vegada ha finalitzat la coccio el deixeu reposar uns 10-15 minuts i ja el podeu desemmotllar. Millor que refredi sobre una reixeta. 

8. En el moment de presentar-lo el podeu empolvorar amb sucre glass i decorar-lo amb taronja confitada. 

I ja només us queda gaudir d'ell! Us asseguro que us encantarà!