El bloc THERMOFAN està d'aniversari!
És el 10è aniversari d'un dels meus blocs de referència! I aquí estic...celebrant-ho amb Marisa, la seva creadora!
Fa molts anys que la segueixo...m'agrada molt com explica les receptes, les seves històries, la delicadesa de les seves fotografies i que cuina amb Thermomix (ja sabeu que soc una enamorada de Thermomix). Per mi, és un bloc de referència).
La recepta que he preparat per celebrar-ho és un coc de taronja especial. He volgut unir una eina que ens encanta a les dues i un producte que també ens uneix.
La taronja és una de les nostres fruites preferides i una de les que ens uneix a catalans i valencians. Per això l'he triat! A València disposen de la IGP Cítricos Valencianos que regula tota la producció de taronja del País Valencià. Una de les empreses que patrocina aquest regal i repte de Thermofan és Lovelahuerta.
He seguit la recepta de Cookidoo i li he incorporat una taronja confitada amb mel que prepara un apicultor de la meva comarca (Ribera d'Ebre, Terres de l'Ebre). També li he posat un rajolí de licor de taronja i li ha donat un toc molt especial. Al fer aquests canvis, he reduït la quantitat de sucre.
Vaig a per la recepta! Us explico!
INGREDIENTS:
- 200g de sucre
- 1 taronja neta sense pelar, tallada a quarts
- 3 ous
- 100g d'oli de gira-sol
- 1 iogurt natural
- 250g de farina de rebosteria
- 1 sobre d'impulsor Royal
- 1 polsim de sal
- Dos cullerades de taronja confitada amb mel i una mica més per decorar
- Sucre glass per decorar