COC DE TARONJA AMB DOBLE TARONJA I MEL #TeRegaloMiReceta #10aniversariothermofan


El bloc THERMOFAN està d'aniversari! 

És el 10è aniversari d'un dels meus blocs de referència! I aquí estic...celebrant-ho amb Marisa, la seva creadora! 


Fa molts anys que la segueixo...m'agrada molt com explica les receptes, les seves històries, la delicadesa de les seves fotografies i que cuina amb Thermomix (ja sabeu que soc una enamorada de Thermomix). Per mi, és un bloc de referència). 

La recepta que he preparat per celebrar-ho és un coc de taronja especial. He volgut unir una eina que ens encanta a les dues i un producte que també ens uneix. 

La taronja és una de les nostres fruites preferides i una de les que ens uneix a catalans i valencians. Per això l'he triat! A València disposen de la IGP Cítricos Valencianos que regula tota la producció de taronja del País Valencià. Una de les empreses que patrocina aquest regal i repte de Thermofan és Lovelahuerta

He seguit la recepta de Cookidoo i li he incorporat una taronja confitada amb mel que prepara un apicultor de la meva comarca (Ribera d'Ebre, Terres de l'Ebre). També li he posat un rajolí de licor de taronja i li ha donat un toc molt especial. Al fer aquests canvis, he reduït la quantitat de sucre. 

Vaig a per la recepta! Us explico! 

INGREDIENTS: 

  • 200g de sucre
  • 1 taronja neta sense pelar, tallada a quarts
  • 3 ous 
  • 100g d'oli de gira-sol
  • 1 iogurt natural
  • 250g de farina de rebosteria 
  • 1 sobre d'impulsor Royal 
  • 1 polsim de sal 
  • Dos cullerades de taronja confitada amb mel i una mica més per decorar
  • Sucre glass per decorar 
INGREDIENTS: 

1. Escalfem el forn a 180º.

2. Preparem un motlle rodó desmuntable de 20cm. Jo he posat paper vegetal a la base i he muntat el cercle desmuntable amb mantega i l'he empolvorat amb farina. 

3. Posem dins del got el sucre, la taronja i els ous. Triturem 3 minuts/37º/Vel.5.

4. Incorporem l'oli de gira-sol i el iogurt. Ho barregem 5segons/Vel.4. 

5. Afegim la farina, el Royal, el polsim de sal i les dues cullerades de taronja confitada amb mel. Ho barregem 15 segons/Vel.3. 

6. Aboquem la massa al motlle, fem uns copets al pedrís i ho enfornem durant uns 40-45 minuts o fins que el testador surti net. 

7. Una vegada ha finalitzat la coccio el deixeu reposar uns 10-15 minuts i ja el podeu desemmotllar. Millor que refredi sobre una reixeta. 

8. En el moment de presentar-lo el podeu empolvorar amb sucre glass i decorar-lo amb taronja confitada. 

I ja només us queda gaudir d'ell! Us asseguro que us encantarà! 



Comentaris

  1. Només amb les fotografies ja t’imagines el gustet de taronja del coc!
    Una excel·lent recepta per celebrar l’aniversari de la Marisa Thermofan💓

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Glòria!!! El sabor a taronja...es multiplica per dos! Queda molt bo!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Estimada Olga. El temps fa la coneixença i encara que sols és virtual, llegir-nos durant tant de temps, ens apropa i sabem un poc de la vida de l'altra i dels gustos. Per això, la teua recepta és especial i m'encanta. Has elevat un coc de taronja a un altre nivell. La taronja confitada amb mel li aportarà un sabor meravellós. Estic segura que al tastar-lo es nota prou.
    Un coc per a gaudir.
    Moltes gràcies per les teues paraules plenes d'afecte. És compartit. Moltes gràcies per la teua recepta i la participació al concurs.
    Una besada ben gran. Feliç diumenge.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encantada de poder celebrar-ho amb tu! Per molts anys més!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. ¡¡Que ricura Olga!!
    Se ve muy apetecible y delicida al paladar. Tomo nota de tu receta, la probaré.
    Vamos a disfrutar mucho de éste bonito evento virtual al que nos ha invitado Marisa.
    Un saludo.

    ResponElimina
  4. Qué delicia, se ve impresionante, ideal para celebrar este aniversario de nuestra querida amiga por todo lo alto.
    Un saludo.

    ResponElimina
  5. Tu pastel se ve realmente delicioso y lo has presentado de una forma muy linda. Con el toque de licor tiene que tener un sabor muy bueno. Me quedo a seguirte.
    Saludos

    ResponElimina
  6. Seguro que estaba muy rico, la pinta es estupenda. bss desde Asturias

    ResponElimina
  7. Madre mia que pinta tiene! Se me hace la boca agua solo con mirarlo!

    ResponElimina
  8. Coincido con todos los comentarios, tiene un pinta magnífica, seguro que está delicioso.
    Besos

    ResponElimina
  9. Qué buena pinta tiene!! la verdad es que se me antoja probarlo!! :)
    Un abrazo!

    ResponElimina
  10. Que rico este bizcocho con naranjas en todas sus presentaciones concentradas con la naranja al natural, el licor y la confitada, se ve muy tentador ;)
    besos

    ResponElimina
  11. Hola, Olga:

    Vengo del aniversario del blog de Marisa en el que ambas hemos participado. ¡Qué buena pinta tiene! El sabor a naranja debe ser maravilloso. Las fotos traspasan la pantalla.
    Besos y feliz semana.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!