No m'agradaria fer-me pesada però...avui torno a ser aquí amb una altra crema de verdures que he provat aquests últims dies.
Les bledes ens agraden molt, de tota manera. Com més les preparo són bullides amb patata però de tant en tant m'agrada fer una recepta diferent.
La setmana passada vaig comprar calçots ecològics de la Sénia de Casadó. No havia de fer cap calçotada, simplement cuinar-los o incloure'ls en altres receptes diferents.
Quan vaig arribar a casa...vaig mirar els calçots, vaig mirar les bledes i vaig dir: ja tinc recepta!
I aquí us l'explico! Una recepta senzilla i deliciosa a la vegada. A veure que us sembla!
INGREDIENTS:
- 6-8 calçots
- 400g de bledes aprox (fulla i tija)
- 1 patata grossa
- 1l i 1/4 aprox d'aigua o brou vegetal
- Sal
- 30g d'OVE
- Un polsim de pebre mòlt
- 100g de llet, nata o llet evaporada (al gust)
- Crostonets de pa i ceba fregida per decorar (opcional).
PREPARACIÓ:
1. Netegem molt bé els calçots i les cebes. Les trossegem.
2. Posem dins del got del Thermomix els calçots i l'oli. Ho trossegem 3 segons/Vel. 5 i a continuació ho sofregim 8min/120º/Vel.1. // Si ho fem de manera tradicional posem a escalfar oli en una cassola i sofregim els calçots vigilant que no es cremin.
3. Incorporem les bledes trossejades i la patata trossejada. Ho continuem sofregint durant 5 minuts/120º/Vel.1. // Si ho fem a la cassola, sofregim durant 5 minuts més i anem remenant-ho bé.
4. Tot seguit aboquem l'aigua o brou vegetal, un polsim de sal i un polsim de pebre. Ho fem coure durant uns 25 minuts/100º/Vel.1 // Si ho fem a la cassola, ho fem coure a foc mitja deprés d'haver arribat al punt d'ebullició.
5. Una vegada finalitzada la cocció afegim la nata o llet i ho triturem durant 1min./Vel progressiva 5-10 (primer passant pel 5 i després pujant poc a poc). // Per finalitzar, ho triturem amb una batedora.
6. Emplatem la crema i ho decorem amb crostonets de pa i cebra fregida o...amb els ingredients que ens vinguin de gust.
I ja està! Ja tenim una altra crema més al bloc!
Desitjo que us agradi i que us animeu a fer-la.
No et fas pesada!!! Gens, a mi ja em va bé perquè em segueixes donant idees per als sopars de casa!
ResponEliminaEls propers calçots fes-los al forn i no deixis de fer calçotada...encara que sigui diferent.
PTNTS
Glòria
Les bledes a casa, només per a mi! Compro aquesta crema, ja saps q sóc una fan de les sopes i cremes!!
ResponEliminaPtns