Avui us porto una altra sopa!
Sí, sí...estic en #modeON provant noves receptes de sopa! Aquest hivern m'ho estic passant molt bé fent-ho, us ho dic de tot cor.
L'última recepta que vaig provar és la que vaig publicar fa uns dies, la de carxofa i bolets. La d'avui és la penúltima que vaig cuinar. La recepta base és de Cookidoo però jo li he fet uns canvis adaptats a la meva manera i als gustos de casa (afegir més aigua per que sigui més sopa i augmentar la quatitat de ceba, no posar-hi gingebre fresc...).
El toc del curry la fa molt especial! La propera vegada que la faci, augmentaré la quantitat. Ja sabeu què passa amb determinades espècies...més val començar a poc a poc i anar pujant intensitat. De fet, a la recepta original ens demana pasta de curry i jo no en tinc; he utilitzat curry en pols.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 500g d'aigua
- 1 cdta de cúrcuma mòlta
- 200g + 300gde branquetes petites de col-i-flor (uns els farem al vapor i l'altres les courem al got)
- 100g de ceba
- 10g d'oli OVE
- 1cdta de postre de curry
- 300g de llet d'ametlles
- 1 pastilla de concentrat de brou de verdures
- 10g o 1cdta de postres de tomàquet concentrat
- Pipes de carabassa per decorar (opcional)
PREPARACIÓ:
1. En un bol posem els 200g de branquetes de col-i-flor. A banda, barregem la cúrcuma mòlta amb 3 cullerades d'aigua i ho aboquem damunt de la col-i-flor. Ho barregem molt bé i ho deixem reposar uns minuts.
2. Folrem la safata varoma amb paper vegetal humit i col·loquem la col-i-flor que tenim barrejada amb la cúrcuma. Ho col·loquem sobre el recipient varoma, tapem i reservem. // Si ho fem de manera tradicional, fem coure la col-i-flor amb un dit d'aigua en una cassola, durant uns 15 minuts (o fins que està al punt que ens agrada).
3. Dins del got posem la ceba i l'oli. Ho trossegem 5 segons/Vel.5 i a continuació ho sofregim durant 3 minuts/120º/Vel.1. // Si ho fem de manera tradicional, trossegem la ceba i la sofregim en una cassola.
4. Tot seguit incorporem l'aigua, la llet d'ametlles, el tomàquet concentrat, la pastilla de brou, la sal,el curry i les branquetes de col-i-flor restants. Ho fem coure durant 20 minuts/Varoma/Vel.1.
5. Una vegada ha finalitzat la cocció ho triturem durant 30 segons/Velocitat progressiva 5-10.
6. Servim la sopa amb les branquetes de col-i-flor i unes pipes de gira-sol. Si volem, ho podem empolvorar amb una mica de pebre.
I tenim enllestida una sopa de verdura amb un toc oriental la mar d'original! Què us ha semblat?
Una altra crema que hem de tastar! M’estàs solventant un munt de sopars😉
ResponEliminaPtnts
Glòria
Aquesta he de fer-la! Per a mi sola, a casa no em compren la sopa de col-i-flor! (cal-i-flor si, però en sopa/crema, no) ptnts
ResponElimina