A part de que m'ho passo bé és una bona oportunitat per buscar inspiració i noves idees per fer noves receptes.
La recepta que us presento avui és la que he preparat per #losviernesreto. Toca cuinar amb fruita! I quina fruita em va venir ganes de triar? Doncs...les cireres!
Tinc la sort de viure a la Ribera d'Ebre, una de les comarques que més fruita dolça produeix de Catalunya. Comptem amb dos pobles que destaquen: Benissanet i Miravet. El primer sobretot amb el préssec (organitzen la Fira de l'Auberge) i el segon amb la cirera (organitzen la Fira de la Cirera).
Ara entrem a la temporada de preparar coques de cireres, molt típiques d'aquí...però ara em venia de gust fer un plat diferent. Com ja he tastat el gaspatxo de cireres, vaig pensar en fer un ajoblanco. I quina bona idea!!!
La recepta original és l'última revista Thermomix, la del mes de maig. Jo li vaig fer algun canvi (augmentar ametlla i cireres i reduir pa, una mica menys d'oli,...).
Vinga, us explico!
INGREDIENTS (6 racions, aprox):
- 80g de molla de pa de pagès del dia anterior
- 400g d'aigua freda
- 120g d'ametlles crues
- 325g de cireres deshossades (i algunes més per decorar)
- 1 all petit (podeu posar-ne 2, al vostre gust)
- 1 cdta de sal
- 60g d'oli d'OVE
- 100g de glassons (si ho fem amb Thermomix)
- 30g de vinagre de Jerez (o el que tingueu)
- Un polsim de pebre mòlt per decorar
Aquest plat fa moooolta oloreta a estiu!!!!!
ResponEliminaPtnts
Glòria