COCA DE CIRERES DE L'ADELA

Fa uns dies em van fer un regal...una recepta de massa de coca de cireres! 

Vaig anar a comprar a l'Oliva i a la caixa estava la Meritxell; mentrestant passàvem el que havia comprat i feia comptes em va dir "et passaré la recepta de la coca de cireres de la meva iaia Adela per que li facis un cop d'ull i la provis". Ohhh!!! Per mi va ser un regal, la veritat! Que vulguin compartir amb tu una recepta de la família és tot un obsequi! 

El tenir una recepta per provar ha estat l'excusa perfecta per començar la temporada de coca de cireres a casa. No es que en faci moltes perquè no em convé...però dos segur que cauen. 

La massa que us presento és una massa enganxosa, de les que es treballen millor amb les mans untades d'oli, de les de "farina, la que hi entri" i de les que necessiten "fer-se bones" amb el seu temps de repòs, sense tenir pressa. 

Vaig utilitzar com a mesura una tassa de cafè. Prèviament heu de preparar una infusió de matafaluga, "saliandra" i anís. Vinga, us explico! 


INGREDIENTS: 

  • 1 tassa de cafè d'oli OVE
  • 1 tassa de cafè de moscatell 
  • 1 tassa de cafè d'infusió d'anís estrellat, matafaluga i coriandre. 
  • 1 ou XL
  • 2 cullerades de iogurt natural 
  • 30g de llevat fresc 
  • 250g de sucre
  • 500g-550g de farina d'ús comú 
  • Sucre i sucre vainillat per posar per sobre
  • Cireres 
PREPARACIÓ MASSA TRADICIONAL: En un bol gran amb un batedor de baretes barregem els líquids amb el iogurt, l'ou batut i el llevat fresc. A continuació incorporem el sucre i ho barregem molt bé. Quan ho tenim tot ben integrat anem afegint la farina amb les mans i ho comencem a amassar dins del bol. Al cap d'uns minuts enfarinem el pedrís, ens untem les mans d'oli i continuem amassant fins obtenir una massa llisa i lluenta. La deixem reposar en un bol, tapada amb un drap o film transparent. Temps de repòs: una hora aproximadament. 

PREPARACIÓ MASSA THERMOMIX: Posem dins del got els líquids, el iogurt, els ous i el llevat i ho barregem 10 segons/Vel.4. A continuació afegim el sucre i la farina. Ho barregem 10segons/Vel.6. i tot seguit ho amassem 2minuts i 30 segons. Deixem reposar la massa en un bol, tapada amb un drap o film transparent. Temps de repòs: una hora  aproximadament. 

. Preparem una llanda de forn i la cobrim amb paper vegetal. Escalfem el forn a 200º. 
. Posem la massa a la llanda i l'escampem amb els dits, amb suavitat. Si veiem que no s'escampa, la deixem tranquil·la durant uns minuts i hi tornem. 
. Una vegada tenim la massa escampada col·loquem les cireres. L'empolvorem generosament amb sucre i sucre vainillat (li dona un toc molt especial) i la "reguem" amb un raig generós d'oli d'oliva. 
.Enfornem la coca durant uns 25 minuts aproximadament. 
. Quan acaba la cocció la deixem refredar sobre una reixeta. 

I ja la tenim! Una coca de les més esperades de final de primavera! 


Comentaris

  1. Una massa adobada... de les de “antes” m’encanta😍

    Gràcies al’Adela per compartir-la amb tu i a tu per fer-ho amb nosaltres🍒🍒🍒

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí!! Estic molt contenta! És molt d'agrair que vulguin compartir una recepta familiar amb tu i t'autoritzin a compartir-la!
      És molt bona...
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Que coca tan bonita y deliciosa! Me super encantan las cerezas y si pudiera me llevaba un pedacito de la tuya!
    Besos

    ResponElimina
  3. Les tradicions són un imperi!!! Fantàstica coca de cireres!!! Ptns

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!