CREMA D'ESPINACS FRESCOS I CARABASSÓ







Em penso que aquesta serà una de les últimes receptes de cremes calentes que publicaré aquesta temporada. Tenim l'estiu a tocar i ja tenim ganes de sopes i cremes fredes, gaspatxos, salmorejos i amanides. 

Aquesta recepta va ser pensada així, en un pim pam. Mires els espinacs frescos, mires els carabassons i dius, vinga! A per una crema! I com el procediment és molt senzill...endavant! Sofregir ceba o porro, afegir verdures, continuar sofregint, incorporar brou, cocció i triturat. Aquests són els passos bàsics! Evidentment, si ho voleu posar tot en cru també serà ben bo. 

Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 

  • 300g de ceba o 1 ceba grossa 
  • 300g de carabassó
  • 200g d'espinacs frescos
  • 150g de patata
  • 35g d'OVE
  • 1 cdta de postre de concentrat de brou de pollastre casolà
  • 600g d'aigua (al vostre gust)
  • 30g nata de cuinar o llet evaporada
  • 1 polsim de pebre 
  • 1 polsim de sal 
  • Barreja de llavors ecològica per decorar
PREPARACIÓ:

1. Tallem la ceba en sis parts i la posem dins del got. Afegim l'oli i ho trossegem 4 segons/Vel.5. A continuació comencem a sofregir 8min/120º/Vel.05

2. Tot seguit incorporem la patata tallada a trossets, el carabassó tallat a rodanxes i els 200g d'espinacs (sembla que no hi cap, però sí). Ho sofregim uns minuts més: 5min/120º/Vel.1,5. 

3. A continuació afegim la culleradeta del concentrat, un polsim de sal, un polsim de pebre i l'aigua. Ho fem coure durant 25minuts/100º/Vel.1. 

4. Quan ha acabat la cocció incorporem la nata líquida de cuinar i ho triturem 1min/Vel.progressiva 5-10. 

5. Ho presentem ben bonic i ho decorem amb un grapadet de barreja de llavors ecològica. 

Queda una crema molt suau, molt fina i molt saborosa. El vostre cos us ho agraïrà, ja veureu! 


Comentaris

  1. Una crema amb espinacs ha de ser ben bona... un altre sopar solucionat 😉

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí!! I crec que influeix moltíssim que siguin espinacs acabats de collir de l'hort...verdureta de la bona!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Espinacs, bledes i formatges només en menjo jo a casa! S'acaben les cremes per començar amb les sopes fredes!!! visca!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!