A començament de setmana us explicava que m'agrada participar en reptes culinaris d'Instagram. És una bona manera d'estar activa i de tenir un incentiu per buscar i provar noves receptes!
Doncs avui us porto una recepta amb la que vaig participar al repte #unteconmartha organitzat per Bea del bloc I Love Bundt Cakes i Marina de La Rosquilla de Tía Laura: l'últim diumenge de mes publicar una recepta de la Martha Stewart.
El mes passat vaig optar per una pastís de nous i oli d'oliva. Vaig haver de fer canvis en els ingredients: demanava nous torrades i jo les vaig posar sense torrar i demanava un licor italià de nous i avellanes (Nocello) i jo li vaig posar licor de cafè. Em va sorprendre que demanés dues cullerades de Royal i per precaució, només vaig posar dues culleradetes de postres.
Voleu que us digui que va passar? Doncs que va quedar boníssim, amb textura i una suavitat que em van encantar! I el millor de tot...que qui l'ha provat ha quedat meravellat. Un altra recepta que es queda!
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 180g de farina d'ús comú
- 2 culleradetes de postres d'impulsor Royal
- Un polsim de sal
- 3 ous L a temperatura ambient
- 180g de sucre
- 80ml d'oli d'OVE
- 80ml de licor de cafè
- 115g de nous trossejades i picades fines (les podeu picar amb la picadora, al morter o al Thermomix)
- Sucre glass per decorar
PREPARACIÓ:
1. Escalfem el forn a 180º (dalt i baix) i preparem un motlle rodó desmuntable de 23cm (folrem la base amb paper vegetal i untem les parets amb mantega).
2. Tamissem la farina, el Royal i la sal. Reservem.
3. Al bol de l'amassadora batem a velocitat alta els ous, fins que veiem que blanquegen. Baixem la velocitat a mitja i incorporem el sucre. Ho continuem batent fins obtenir una massa espessa i blanca.
4. Tornem a baixar velocitat i incorporem l'oli i el licor. A continuació incorporem la farina en tres vegades. Ho acabem de barrejar suaument amb l'espàtula.
5. Finalment, incorporem les nous trossejades i les barregem amb l'espàtula, fent moviments envolvents.
6. Aboquem la massa al motlle i fem uns copets al pedrís. Ho enfornem durant uns 25 minuts o fins que el testador ens surt net.
7. Una vegada ha finalitzat la cocció, retirem el pastís del forn i el deixem reposar 10 minuts. Passat aquest temps el desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.
8. Abans de presentar-lo l'empolvorem amb sucre glass.
I ja està! Ja veureu, si el feu...us agradarà moltíssim!
I tant que m’agradarà, i amb els canvis que tu has fet em sembla perfecte!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Buenos días tocaya! Acabo de encontrar tu blog a través del de Gloria y me han gustado mucho tus recetas, y ésta tuya me ha parecido estupenda. Apuntada queda! Besets
ResponElimina