BUNDT CAKE DE XOCOLATA, NUTELLA I LICOR D'AVELLANA

 


Tenia moltes ganes d'estrenar el motlle de bundt Nordic Ware Braided Buntd Pan que vaig comprar a la botiga reusenca La Duquesa Cupcake el dia del curs de bundts amb Bea del bloc I love Bundt Cakes
 
 
 
Tot i ser una aficionada als bundts i haver llegit molt sobre ells...aquell dia vaig aprendre bastantes coses noves que faran que millorin. Per això tenia ganes de dur a la pràctica tot allò nou que vaig aprendre! 
 
 
 
Vaig optar per fer la recepta del bundt de xocolata de Cookidoo amb el TM6 i donar-li el meu toc afegint-hi Nutella al centre de la massa, reduïnt una mica de sucre, augmentant cacau i substituïnt el conyac per licor d'avellana de la Fatarella (Terra Alta). 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 370g de farina de rebosteria 
  • 1 sobre d'impulsor químic Royal
  • 40g de cacau pur  
  • 1 polsim de sal 
  • 190g de mantega a temperatura ambient
  • 240g de sucre (15g de vainillat i la resta normal)
  • 3 ous a temperatura ambient
  • 190g de llet a temperatura ambient
  • 20g de licor d'avellana 
  • 6 cullerades (aprox) de Nutella 
  • Sucre glass per decorar  

PREPARACIÓ:  

1. Escalfem el forn a 180º i preparem el motlle amb spray desemmotllant. Reservem. 

2. Disposem dins del got la farina, el llevat, el cacau pur i la sal i ho tamissem 15 segons/Vel.5. Retirem a un bol i reservem. 

3. Posem dins del got la mantega, els sucres i ho barregem 1min/Vel.3. 

4. Ara anem incorporant els ous d'un en un: sense cubilet programem 2min/Vel.3.5 i incorporem els ous d'un en un (no incorporem el següent fins que l'anterior no està ben integrat). 

5. Afegim la llet i el licor i ho barregem 30segons/Vel.4. 

6. Ja és el torn d'incorporar la barreja de farina que tenim reservada. Ho barregem 15segons/Vel.7. Baixem la mescla amb l'espàtula i ho tornem a barrejar 15 segons/Vel.7.  

7. Aboquem la meitat de la massa al motlle que tenim preparat. Repartim la Nutella amb molta cura de no tocar les parets del motlle (deixeu-la caure de la cullera, no cal que quedi repartida uniformement) i aboquem l'altra meitat. Fem uns copets sobre el pedrís de la cuina (recordeu, a sota hi posem un drap). Ho enfornem durant uns 40-45 minuts o fins que el testador ens surt net. 

8. Finalitzada la cocció el deixem refredar dins del motlle uns 10 minuts. Passats aquests minuts el desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.

9. Abans de presentar-lo l'empolvorem amb sucre glass. 

Crec que el resultat us encantarà i a qui ho tastarà...també! Perquè m'imagino que el compartireu, oi?


Comentaris

  1. Hola Olga. Quan he vist la foto ja sabia que el motlle és una meravella. El bunt té que estar deliciós. Besades.

    ResponElimina
  2. Tu bundt se ve espectacular y ademas de chocolate! Mmmm! Por cierto me encanta tu molde.
    Besos

    ResponElimina
  3. Un altre pecat per a la col·lecció i amb xocolata!!!!!!

    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!