Fa unes setmanes vaig ser afortunada en un sorteig d'Instagram. Em va tocar un lot de verdures format per: tres bròcolis, una col-i-flor, dues safates de bimi, una bossa de col kale i una col blanca.
Ha estat l'excusa perfecta per pensar receptes amb totes aquestes varietats de bròcolis i cols: saltejats, bullides i amb un toc de sofregit diferent i en amanida.
Tot el que he fet m'ha agradat moltíssim però aquesta, al ser una amanida (i aquests últims dies de tanta calor s'han agraït moltíssim) m'ha agradat donar-li un paper especial.
Va formar part d'un dinar fred d'un calorós diumenge: tomàquets farcits de brandada, amanida de patata i llagostins i amanida de col blanca o, com diuen els americans, coleslaw.
Aquesta primera preparació és molt bàsica, ho reconec. A partir d'aquí aniré provant amb altres ingredients que em van anar suggerint el dia que la vaig publicar a Instagram. Ho dic perquè...m'ha agradat moltíssim i es queda!
No m'enrotllo més i us explico!
INGREDIENTS (la quantitat que necessiteu i a proporció que a vosaltres us agradi) :
- Col blanca
- Pastanaga ratllada de pot en conserva
- Ou dur
- Cogombrets
- Maionesa casolana
PREPARACIÓ:
1.- Tallem en juliana fina la col i la dipositem al bol o safata on vulguem presentar l'amanida. Afegim la pastanga ratllada.
2.- Trossegem els ous durs i tallem a rodanxes petites els cogombrets. Ho incorporem al bol o safata.
3.- Afegim la maionesa i ho barregem tot molt ben barrejat.
Si voleu, la podeu empolvorar amb una de pebre mòlt en el moment de presentar-la.
I ja està! Veieu que senzilla de fer? Us animo a que la proveu!
Jo, com us he dit abans, repetiré i li incorporaré altres ingredients.
Una bona proposta per fer amb la col...és amb el que vaig tenir més feina per fer recepta més o menys estiuenca.
ResponEliminaM'agrada.
PTNTS
Glòria