ESTOFAT DE GALL D'INDI AMB PORTOBELLOS A LES HERBES PROVENÇALS



Quan acaba l'estiu i tenim uns dies de fresca sembla que tinguem pressa per que arribi la tardor...oi? També passa una cosa semblant quan sortim de l'hivern i arriba el bon temps. 
Doncs és el que em va passar la setmana passada. Havien baixat les temperatures, plovia, havia vist una recepta a Cookidoo que m'havia agradat molt, volia cuinar un plat amb gall d'indi...i em vaig decidir per cuinar el plat que avui us presento. 

Els plats únics m'agraden molt perquè et solucionen un bon dinar durant la setmana laboral i són molt saborosos. 


Com us he dit abans, la recepta és de Cookidoo (la plataforma de receptes de Thermomix) però jo li he fet algun canvi per adaptar-lo al meu gust i als meus ingredients. He utilitzat cuixa en compte de pit, he utilitzat xampinyons portobello, no he posat pebrot i el vi que he utilitzat 
Us explico la recepta per Thermomix i per cuina tradicional. Vinga, us explico! 

INGREDIENTS (4p): 
  • 80g de ceba
  • 80g de porro tallat en rodanxes
  • 80g de pastanaga tallat en rodanxes 
  • 2 alls
  • 35g d'OVE
  • 100g tomàquet triturat en conserva 
  • 500g de cuixa de gall d'indi tallada a daus petits
  • Herbes provençals (al gust)
  • 1 polsim de pebre vermell dolç
  • 50g de vi ranci
  • 1 fulla de llorer
  • Sal 
  • 350g de patates esqueixades 
  • 300g d'aigua aprox.
PREPARACIÓ THERMOMIX: 

1.- Posem dins del got la ceba, el porro, la pastanaga, els alls i l'oli. Ho trossegem 6 segons/Vel4 i tot seguit ho sofregim 10min/120º/Vel.1. 

2.- Una vegada ha finalitzat el sofregit ho triturem 20segons/Vel.10. A continuació incorporem el tomàquet i continuem el sofregit durant 10minuts/120º/Vel.1. 

3.- Incorporem el gall d'indi, les herbes provençals, el pebrot, els xampinyons, el vi ranci i el llorer. Sense posar el cubilet fem un cop de calentor 1min/Varoma/gir invers/Vel.cullera. 

4. Per últim, afegim l'aigua i la sal. Col·loquem el varoma amb les patates i ho fem coure tot uns 25 minuts/Varoma/gir invers/Vel.cullera. 

5.- Finalitzada la cocció, ho posem tot junt en una sopera o recipient i ja ho tenim preparat per servir. 

PREPARACIÓ TRADICIONAL: 

1.- Trossegem els alls, la ceba i el porro ben petits. Tallem la pastanaga a rodanxes. Pelem les patates i les trossegem esqueixant-les o tallant-les a daus. Reservem. 

2.- En una cassola posem oli a escalfar i daurem la carn. La retirem i la reservem. 

3.- Sofregim les verdures i la tomaca a foc suau. Incorporem la carn i ho barregem molt bé, a foc lent. Afegim el vi ranci i el deixem evaporar durant un o dos minuts. 

4.- Incorporem l'aigua, les herbes i la fulla de llorer. Fem coure la carn durant uns 15 minuts a foc suau i finalment afegim a la cassola les patates. Ho fem coure fins que estan cuites. Apague el foc i ho deixem reposar. 

Què us ha semblat? Oi que és bo? Us asseguro que és una recepta molt saborosa. Us agradarà! 


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!