Us va agradar l'amanida amb figues d'ahir? Doncs el que us porto avui...us encantarà. És sorprenent!
El dia que vaig arribar amb els figues tenia clar que prepararia una amanida i "una altra recepta". Vaig fer recerca a alguns dels llibres de cuina tradicional que tinc i no em vaig inspirar gaire. No tenia ganes de cuinar recepta dolça, i la majoria anaven per aquí. Llavors vaig escriure al navegador "receptes amb figues" i vaig fer cap a Directo al Paladar (una web que m'encanta i amb la que aprenc força).
A la pantalla em va aparèixer tot un llistat de receptes amb figues i la que us porto avui és la que més em va agradar. Les altres també...però aquesta és la que més s'ajustava a la meva idea: figues al forn, com acompanyament a un plat de carn.
Vaig ajustar els ingredients al que jo normalment utilitzo i...va ser un èxit. Què bones! Quina passada! No m'ho podia imaginar...una delícia. La recepta original demanava vermut però jo vaig posar-hi vi ranci. Si no li poseu sal pot ser una opció dolça, com unes postres o per acompanyar un pastís o gelat. Vinga, que us ho explico!
INGREDIENTS (aprox.):
- 4-6 figues
- 50 ml aprox de vi ranci
- 50 ml aprox de Cointreau o licor de taronja
- Un bon raig de mel
- Un bon raig de vinagre balsàmic
- Pell d'una llimona
- Un polsim de timó
- Un polsim de romer
- Un polsim de pebre mòlt
- Sal
Esos higos tienen que estar deliciosos!
ResponEliminaBesos
Si no fos perquè són figues… 😂😂😂
ResponEliminaPtnts
Glòria