CREMA DE CARABASSA I MAÇANA AMB UN TOC DE LLIMONA

 


Fa dues setmanes vam fer una classe Thermomix amb receptes i productes de tardor. A mi em va tocar fer la crema que us presento avui. Quina cosa més bona! 

Bé, de fet, aquesta exactament no. Un dels ingredients que portava la recepta original era el codony. Aquella setmana no vaig trobar codonys a cap lloc i és per això que els vaig substituir per maçana. 

Com veureu, els seus ingredients principals no poden ser més de tardor, molt nostres i de proximitat: carabassa i maçana. 
El més sorprenent de tot, en la meva opinió, és el toc que li dona la pell de llimona. És molt sorprenent i especial! 
Respecte a la recepta original vaig fer canvis: no vaig posar tant líquid i vaig reduir força la quantitat de llet. Tampoc vaig posar-hi bitxo ni api fresc (vaig posar-hi un polsim d'api en pols). 
Ara que ja tinc codonys i la tornaré a fer, hi posaré...a veure què tal. 
Us explico la recepta per fer-la amb Thermomix i de manera tradicional.
Vinga, que us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 1 all 
  • 4 tires de pell de llimona sense part blanca
  • 80g de porro tallat a rodanxes 
  • 1 polsim d'api en pols 
  • 2 maçanes pelades i trossejades 
  • 20g de vi ranci 
  • 20g d'oli d'OVE
  • 500g de carabassa tallada a trossos 
  • 650g de brou de verdures o pollastre
  • 100g nata per cuinar
  • 1 cdta de sal 
  • 1 polsim de pebre mòlt 
PREPARACIÓ: 

1. Netegem i tallem totes les verdures. Reservem. 
2. Thermomix: Dins del got posem l'all, la llimona, el porro, l'api en pols i la maçana. Piquem 5 segons/Vel.7. // Tradicional: trossegem els ingredients ben petits. 
3. Thermomix: A continuació afegim l'oli i el vi i sofregim 6 minuts/120º/Vel.1 // Tradicional: En una cassola posem l'oli a escalfar i sofregim l'all, la llimona, el porro, l'api en pols i la maçana. Quan fa uns minuts que iniciem el procés, incorporem el vi. 
4. Quan ha finalitzat el sofregit incorporem la carabassa i el brou. Thermomix:  Ho fem coure 15 minuts/100º/Vel.cullera. // Tradicional: Ho fem coure 15 minuts a foc viu però que no estigui bullint en excès. 
5. Per últim afegim la nata, la sal i el pebre. Thermomix: Ho triturem 1 minut/Vel.10 (recordeu, arribar primer al 5 i després pujar al 10). // Tradicional: Ho triturem amb una batedora a alta velocitat fins que ens queda ben fina. 
6. Servim la crema en un bol o plat i la decorem amb allò que més us agradi. Aquesta vegada ho he fet amb nata, unes gotetes d'oli i un polsim de pebre. 

Què us ha semblat? Creieu que us animareu a fer-la? Jo crec que sí...és molt bona i molt de temporada. 




Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!