CREMA DE PÈSOLS O CREMA DE SANT GERMÀ


Ja es pot dir que dono per iniciada la temporada de sopes i cremes. Com m'agraden tant i a casa agrada provar noves fòrmules vaig experimentant amb noves receptes. 
La que us porto avui és recepta de la revista Thermomix del mes de setembre, l'especial del 50 aniversari. El nom de la crema és d'origen francès i en honor del comte de Saint Germain (ministre de la guerra durant el S.XVIII). 


Com em passa altres vegades, de seguida que la vaig tenir a les mans la vaig marcar per fer-la. Em va agradar molt per la senzillesa dels seus ingredients. Tot i així, jo he modificat les quantitats per adaptar-los al gust dels de casa i per fer-la una mica més lleugera (no he utilitzat mantega, he posat oli d'oliva VE). Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 100g de porro tallat a rodanxes
  • Una miqueta de julivert fresc (al gust)
  • 40g d'OVE 
  • 100g de pastanaga tallada a rodanxes
  • 250g de patata trossejada
  • 200g de pèsols congelats 
  • 650g d'aigua
  • 150g de llet desnatada 
  • Un polsim de sal
  • Un polsim de pebre mòlt 
  • Ceba fregida i flor de sal negra per decorar (opcional) 
PREPARACIÓ THERMOMIX:

1. Posem dins del got el porro, el julivert i 30g d'oli. Trossegem 3segons/Vel.5 i a continuació sofregim 5 min/120º/Vel.1 

2. A continuació incorporem la pastanaga, la patata, els pèsols i l'aigua i ho fem coure 20minuts/100º/Vel.1

3. Una vegada finalitzada la cocció afegim la llet, la sal i 10g d'oli d'OVE. Continuem la cocció durant 5minuts/90º/Vel.5 

4.Finalment, ho triturem fins deixar-ho molt fi 1minut/Vel.10 (primer ho portem a Vel.5 i pugem fins al 10). 

5. Ho emplatem al nostre gust i ho decorem amb ceba fregida i flor de sal negra...o algun altre ingredient que us agradi. 

PREPARACIÓ TRADICIONAL:

1. Posem una cassola amb oli a escalfar. Sofregim durant uns 5 minuts el porro i el julivert vigilant que no es cremi.Ho anem remenant.   

2. A continuació incorporem la pastanaga, la patata, els pèsols i l'aigua i ho fem coure durant uns 20 minuts a foc alegre (vigilant que no bulli en excés). 

3. Una vegada finalitzada la cocció afegim la llet, la sal i 10g d'oli d'OVE. Continuem la cocció durant uns cinc minuts però ara foc suau. 

4.Finalment, ho triturem fins que ens quedi una crema molt fina. 

5. Ho emplatem al nostre gust i ho decorem amb ceba fregida i flor de sal negra...o algun altre ingredient que us agradi. 

Desitjo que us animeu a provar-la i que us agradi moltíssim. 


 

Comentaris

  1. Bona bona aquesta crema Saint Germain.
    A mi aquest nom em porta records de joventut… d’una discoteca que hi havia a Salou😂😂😂

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!