Gran descobriment de la setmana passada. No em vull fer pesada dient que m'agrada anar provant receptes...qui em coneixeu ja ho sabeu.
La recepta que vull compartir amb vosaltres avui porta un dels ingredients per excel·lència de la tardor...la carabassa!
M'encanta de totes maneres: en crema, al forn, en dolços, bullida i al vapor. Per això de seguida que vaig veure la recepta a Cookidoo vaig optar per cuinar-la tan aviat pogués.
A més a més, tenia carabassa ecològica dels amics de La Sénia de Casadó..ocasió perfecta per provar un plat on poder degustar-la molt bé.
Respecte a la recepta orginal he canviat la proporció de patata/carabassa, no he utilitzat mantega (sempre la substitueixo per oli d'oliva VE) i en compte d'utilitzar xili fresc, vaig utilitzar un trosset de caiena.
És un plat que considero lleuger...porta pit de pollastre que té molt poc greix i les verdures estan cuites al vapor si ho fem amb Thermomix o bullides si ho fem cuinant en cassola. Vinga us explico!
INDREDIENTS (5-6 racions):
- 200g de ceba trossejada
- 2 alls
- 20g d'oli d'OVE
- 500g de brou de pollastre o vegetal (o aigua amb pastilla de brou o concentrat)
- 2 beines de cardamom aixafades
- 3 claus
- 1/2 cdta de cúrcuma mòlta
- 1 caiena petiteta (o un trosset, opcional)
- 1 pal de canyella
- 1 cdta de sal
- 1 cdta de sucre
- 300g de patates tallades a daus
- 500g de carabassa tallada a daus
- 2 pits de pollastre tallats a daus de 2x2 aprox. salpebrats
- 1 cdta de Maizena dissolta en 1/2 gotet d'aigua freda
PREPARACIÓ THERMOMIX:
1. Poseu dins del got la ceba i els alls. Ho trossegem 4segons/Vel.4.
2. Afegim l'oli i sofregim 5minuts/120º/Vel.1. Mentrestant col·loquem les patates i la carabassa trossejada al recipient varoma. Reservem.
3. Tot seguit incorporem el brou, les espècies, la sal i el sucre. Col·loquem el recipient varoma a la seva posició i ho fem coure 25minuts/Varoma/Vel.1.
4. Una vegada ha finalitzat el temps de la primera cocció retirem el varoma i reserve. Afegim el pit de pollastre trossejat i la Maizena dissolta en aigua. Finalitzem la cocció 5minuts/120º/Gir invers/Vel.cullera
PREPARACIÓ TRADICIONAL: En una cassola posar oli a escalfar i fer un sofregit amb la ceba i alls. Incorporar el brou, la patata i carabassa, les espècies, la sal i el sucre. Coure-ho tot durant uns 25 minuts (o fins que carabassa i patata estan gairebé cuites), vigilant que el foc no estigui fort. Afegir el pollastre i la Maizena dissolta i acabar la cocció, uns 5 minuts (o fins que el pollastre està cuit).
Quan acaba la cocció ho disposem tot en una sopera o safata. A la part de baix les patates i carabassa i a sobre el pollastre.
I ja està! Preparat per servir-ho!
Un plat 100% de tardor
ResponEliminaPtnts
Glòria