BUNDT CAKE D'ESPÈCIES, FRUITES I @CaRomanRatafia #NationalBundtCakeDay

 

No puc deixar passar la cita del 15 de novembre, dia internacional del Bunt Cake. 

Ja sabeu que sóc una apassionada dels bundts i una enamorada dels motlles. 

Enguany, a més a més, m'he decidit a fer coincidir aquesta data amb l'inici d'algunes propostes culinàries pensant amb Nadal. Aquesta ho és...l'aroma de les espècies i la barreja de fruits secs, fruita confitada i xocolata és aroma d'hivern, aroma de Nadal. Qui em coneixeu sabeu que m'encanta! 

Per fer aquest bundt he anat al llibre Bundt cakes. Le antique chambelle de la italina Monica Zacchia (del bloc Dolci Gusti). 

Una vegada he triat recepta de l'apartat del Nadal he optat per fer alguns canvis i adaptar-lo al meu gust i als meus ingredients. També he canviat el procediment (he seguit els mateixos passos que faig sempre). 

- He substituït l'aigua de azahar i els licors rom i brandy per ratafia @Caromanratafia 

- He reduït força la quantitat de fruites i he canviat la varietat. 

- He incorporat la xocolata i una culleradeta de postres d'aroma de vainilla. 

El resultat ha estat impressionant. Una delícia de bundt que ha deixat un bon aroma per tota la casa i que ens ha agradat a tots qui l'hem tastat. 

Potser ja ha arribat el moment de que us ho expliqui, oi? 

INGREDIENTS: 

  • 150g de mantega a temperatura ambient
  • 150g de mel 
  • 4 ous M
  • 200g de farina d'ús comú
  • 150g de fruites seques i confitades (panses, figues seques i fruita confitada tallada a trossets)
  • 50g de perles de xocolata
  • Pell d'una llimona ratllada
  • Pell d'una taronja ratllada
  • 8g d'espècies de l'Alsàcia 
  • 7g d'impulsor químic Royal
  • 1 polsim de sal 
  • 80g de ratafia 
  • Sucre glass vainillat per decorar 

PREPARACIÓ: 

  1. Posem en remull una estona abans les fruites amb la ratafia. Quan arriba el moment de preparar el bunt les escorrem, assequem amb paper de cuina i les enfarinem lleugerament (d'aquesta manera quedaran repartides per la massa i no baixaran al fons).
  2. Escalfem el forn a 160º.
  3. Preparem el motlle: el ruixem amb spray desemmotllant i reservem. 
  4. Tamissem la farina, les espècies, la sal i l'impulsor. Reservem. 
  5. Escalfem una mica la mel per fer-la líquida (no en excés, que no estigui molt calenta). 
  6. Al bol de la KA posem la mantega i la mel. Ho batem molt bé fins que queda una barreja homogènia. 
  7. A continuació afegim un ou i ho batem a velocitat baixa. No incorporem el següent fins que l'anterior està ben integrat. Repetim amb els 4 ous. 
  8. Tot seguit aboquem les ratlladures i la vainilla líquida. A continuació afegim la meitat de la farina-la ratafia-altra meitat de la farina. No ho barregem en excés. 
  9. Per últim incorporem les fruites enfarinades i  perles de xocolata. Ho barregem amb una espàtula molt suaument. 
  10. Aboquem la massa dins el motlle, allisem la superfície amb l'espàtula i fem un copets sobre el pedrís de la cuina (posem a sota un drap). 
  11. Enfornem durant uns 50 minuts aproximadament o fins que el testador surt net. 
  12. Retirem del forn i deixem reposar uns 10 minuts dins del motlle. 
  13. Desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta. 
  14. Aban de presentar-lo l'empolvorem amb sucre glass. 
Us el recomano de totes! Ja veureu com us agradarà! 


Comentaris

  1. Aquest motlle de bundt és preciós i aquest farcit com si fos un plum cake ha d'estar boníssim i la flaire de casa, ja m'hi imagino... Gran aportació Olga!
    Ptnts

    ResponElimina
  2. Motlle, recepta, farcit, acabat... boníssim!
    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!