Començo setmana amb una recepta dolça. Normalment les publico uns dies abans del cap de setmana però avui canvio els plans. Intueixo que aquests dies seran intensos i potser em farà falta alguna coseta dolça per fer-los passar millor!
La recepta que us porto avui és la meva versió d'una de la Martha Stweart, del llibre Pasteles. Va ser l'última aportació al repte mensual #unteconmartha.
Van quedar uns mini bundts de taronja i anís...deliciosos i molt suaus.
L'anís de la recepta original era de llavors d'anís (matafaluga). Pel meu gust, la quantitat era excessiva i llavors vaig pensar en substituir-lo per anís sec i posar-hi només un grapadet. A la vegada, vaig reduir quantitat de sucre i d'oli (l'anís ja li dona prou dolçor). La vaig encertar!
Vaig utilitzar el motlle dels minibundts Swirl, una de les meves últimes adquisicions.
Vinga, us explico!
INDREDIENTS:
- 80g de farina d'ús comú
- 2 ous L
- 1 rovell d'ou L
- 90g de sucre blanc
- Ratlladura de 1/2 taronja
- 1 polsim de matafaluga (al gust)
- 100g d'oli OVE
- 20g d'anís (sec o dolç, el que tingueu)
- 1 polsim de sal
- 1cdta de cafè d'impulsor Royal
- Sucre glass per empolvorar
PREPARACIÓ:
- Escalfem el forn a 170º.
- Preparem el motlle: el ruixem amb spray desemmotllant i reservem.
- Tamissem la farina, la sal i l'impulsor. Reservem.
- Al bol de la KA posem el sucre, els ous, la ratlladura de taronja i la matafaluga. Ho barregem molt bé fins que queda una barreja escumosa.
- A continuació afegim l'oli molt poc a poc, amb un raig molt fi, a velocitat molt baixa.
- A continuació incorporem la farina en tres vegades. No ho barregem en excés.
- Per últim incorporem les fruites enfarinades i perles de xocolata. Ho barregem amb una espàtula molt suaument.
- Aboquem la massa a les cavitats del motlle i fem un copets sobre el pedrís de la cuina (posem a sota un drap).
- Enfornem durant uns 20 minuts aproximadament o fins que el testador surt net.
- Retirem del forn i deixem reposar uns 10 minuts dins del motlle.
- Desemmotllem i deixem refredar els minibunts sobre una reixeta.
- Aban de presentar-los els empolvorem amb sucre glass.
Ja veureu que finets i suaus queden! Voldreu repetir!
Olga...això ha de ser pecat... però un pecat dels bons mmmmm
ResponEliminaPTNTS
Glòria