Fa unes setmanes vaig rebre amb molta il·lusió el llibre especial del 50 aniversari de Thermomix Entonces. Ahora. Siempre.
Com sempre faig amb un llibre nou, el vaig fullejar amb tranquil·litat i a l'arribar a la pàgina 25 vaig parar a llegir detenidament una recepta de la República Txeca. Em va cridar l'atenció per la seva senzillesa i pels seus ingredients. La vaig marcar amb el marcador de roba que porta incorporat el llibre.
I...aquí la teniu! Avui us porto una recepta d'una senzilla sopa de tardor que tot i ser originària d'un altre país, pels ingredients que porta podria ser perfectament nostra.
Això sí, li he reduït quantitat d'all i d'aigua, he substituït la mantega per oli d'oliva i li he afegit un que crec que fa que encara sigui més de tardor: el boniato. Ha quedat una sopa deliciosa i lleugera.
Els bolets deshidratats són molt gustosos i els tenim disponibles tot l'any.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 50g d'api
- 50g de pastanaga a rodanxes
- 50g de ceba trossejada
- 1 all
- 30g d'oli d'OVE
- 1l de brou de verdures (o 1l d'aigua+1 pastilla de brou de verdures)
- 200g de patates
- 200g de boniato
- Un potet de bolets variats deshidratats Burriac
- 1 cdta de timó
- Sal
- 1 polsim de pebre mòlt
PREPARACIÓ:
1. Tallem la patata i el boniato a daus petites, d'uns 2cm aproximadament. Reservem.
2. Preparació Thermomix: Posem dins del got l'api, pastanaga, ceba i all. Ho trossegem 5 segons/Vel.5. Preparació tradicional: trossegem les l'api, pastanga, ceba i all ben petitets.
3. Preparació Thermomix: Afegim l'oli al got i sofregim durant 5minuts/120º/Vel.2 // Preparació tradicional: En una cassola posem l'oli a escalfar i sofregim les verdures tallades vigilant que no es cremin. Anem remenant sovint.
4. Preparació Thermomix: Incorporem el brou de verdures, els daus de patata i boniato, els bolets, el timó, la sal i el pebre. Ho fem coure 25minuts/100º/gir invers/velocitat cullera. Preparació tradicional: Incorporem a la cassola el brou de verdures, els daus de patata i boniato, els bolets, el timó, la sal i el pebre. Ho fem coure uns 25minuts al punt d'ebullició però vigilant que no bulli en excès. Anem remenant de tant en tant.
5. Una vegada ha finalitzat la cocció aboquem la sopa a una sopera i la deixem reposar uns minuts. Ja està preparada per ser servida i portar-la a taula.
Ja veureu com us agradarà molt aquesta sopa. És diferent, no costa gens de preparar i és molt suau i lleugera. Ideal per les nits de tardor! Ens escalfem el cos i l'ànima!
Olga, una sopeta amb productes de temporada, que es una delicia.
ResponEliminaSalut.