Començo la setmana amb la recepta d'una crema de verdures que vaig provar la setmana passada i em va agradar moltíssim.
Són dues verdures d'hivern per excel·lència i que poc costum es té de fer-les en crema...el bròcoli i la col-i-flor o pinya blanca (així es diu a Móra d'Ebre). És sorprenent com de suau queda la crema feta amb elles i com res té a veure amb l'olor que fa en el moment de la seva cocció (quan les fem com a verdura sola, vull dir).
A més, aquestes dues tenen el valor afegit que són de cultiu ecològic de La Sénia de Casadó.
La recepta la vaig veure a Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix. He fet dues petites modificacions: he reduït quantitat d'oli, d'aigua i d'all i he afegit una culleradeta de concentrat de brou de pollastre (me'l faig amb el TM6).
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 200g de porro tallat a rodanxes
- 1 all
- 40g d'oli d'OVE
- 400g de flors de pinya blanca (sense tronxo)
- 200g de flors de bròcoli (sense tronxo)
- 750g d'aigua
- 1 cdta de postres de concentrat de brou de pollastre o 1/2 pastilla
- 1 polsim de sal
- 1 polsim de pebre mòlt
- Flors de pinya blanca i bròcoli per decorar
PREPARACIÓ:
1. Posem dins del got el porro, l'all i l'oli. Ho trossegem 8 segons/Vel.4. i ho sofregim 7minuts/120º/Vel.1. // Tradicional: en una cassola posem a escalfar l'oli i sofregim el porro i l'all.
2. Incorporem al sofregit les flors de pinya blanca i de bròcoli i continuem sofregint 5minuts/120º/Vel.1. // Tradicional: Incorporem les flors de pinya blanca i bròcoli i continuem sofregint durant uns cinc minuts més. Anem remenant sovint.
3. Finalment, afegim l'aigua, el concentrat i la sal i ho fem coure durant 25minuts/100º/Vel.1. // Tradicional: afegim l'aigua, el concentrat i la sal i ho fem coure durant una mitja hora, a foc alegre però no molt fort.
4. Una vegada finalitzada la cocció, afegim el polsim de pebre al gust i ho triturem ben triturat durant 1min./Vel.10.
5. Posem les flors de pinya i bròcoli que tenim reservades per decorar al microones, durant 1 minut més o menys. Feu la cocció al punt que us agradi (cruixent, al dente, més cuit...).
6. Per presentar-ho a taula, ho posem en un bol o un plat i ho decorem amb les verdures reservades. Ho podem empolvorar amb pebre i regar-ho amb un rajolí d'oli d'OVE.
Us asseguro que us agradarà moltíssim! Ja ho veureu! De ben segur algun detractor o detractora de la col-i-flor quedarà ben enamorat/ada quan la tastarà!
Una recepta a tenir en compte!
ResponEliminaQue bons sou els de Móra d'Ebre, pinya blanca🥰
PTNTS
Glòria