Aquest és el meu primer coc fet amb farina d'espelta integral. Quin gran descobriment! No serà l'última vegada que la utilitzi a la rebosteria!
A més a més...té un valor afegit: la farina és de cultiu ecològic i la podem trobar a botiga de proximitat, a Oliva Supermercats de Móra d'Ebre.
La recepta original és de Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix.
Respecte a la recepta original he fet uns canvis: incorporar pasta de vainilla i reduir quantitat de sucre.
Els cocs de taronja queden espectaculars amb Thermomix. El triturat de la taronja amb tota la seva pell queda perfecte!
Si ho voleu fer de manera tradicional, talleu la taronja a trossos i tritureu-la juntament amb el sucre, els ous, l'oli i la llet.
La combinació de taronja-xocolata és impressionant i si li afegim unes poquetes nous i la capa de sucre cruixent a la superfície del coc...tenim la xalera assegurada. És un coc molt saborós, humit i amb una textura que enamora.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 100g de perles de xocolata 70% cacau
- 1 taronja amb pell, tallada a quarts
- 3 ous
- 200g de sucre + 2-3 cullerades
- 1 cdta de postres de pasta de vainilla
- 120g de llet
- 120g d'oli de gira-sol
- 250g de farina d'espelta integral
- 1 polsim de sal
- 1 sobre d'impulsor químic Royal
- 6 nous en meitats
PREPARACIÓ:
1. Preparem un motlle tipus cake d'1,5 litres (jo el vaig folrar de paper d'enfornar) i escalfem el forn a 180º.
2. Posem dins del got la taronja, els ous i el sucre. Ho trossegem i barregem 1min/50º/Vel 5. A continuació incorporem la llet, la vainilla i l'oli. Ho barregem 10 segons/Vel.5.
3. Per últim afegim la farina i el Royal. Barregem 5 segons/Vel.6 i el que quedi amb l'espàtula.
4. Aboquem la meitat de la massa al motlle. Repartim les perles de xocolata i les cobrim amb l'altra meitat de la massa. Repartim lesnous per la superfície i ho empolvorem generosament amb 2-3 cullerades de sucre.
5. Enfornem el coc durant uns 45 minuts o fins que el testador ens surt net. Una vegada ha finalitzat la cocció del coc, ens esperem a que es faci tebi i desemmotllem. El deixem refredar sobre una reixeta.
Us asseguro que tindreu moltes ganes de que estigui fred per poder-lo tastar! Si el feu...ja m'ho explicareu!
Mmm, de ben segur que está bonissim aquest coc.
ResponEliminaUna abrassada.
That looks soooooo good!
ResponEliminaKisses