Moltes vegades us dic que m'agrada provar noves receptes...potser em faig massa pesada i tot! Aquesta és una de les que considero "el gran descobriment" de les últimes setmanes! De les que arriben per quedar-se! No és per fer-la sovint, però sí almenys una vegada en plena temporada de la carxofa.
De què us parlo? D'una lasanya de carxofes!
L'he descobert gràcies a Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix. És una font inesgotable de recursos!
El resultat de la recepta em va agradar molt. A banda de que la carxofa m'agrada moltíssim, la vaig trobar molt equilibrada i molt suau. El segon ingredient protagonista és la ceba. Si sou dels que us agrada...llavors encara millor!
Per fer-la, vaig utilitzar unes plaques de lasanya de pasta fresca de la marca Rana que vaig comprar a Oliva Supermercats de Móra d'Ebre i que em van agradar moltíssim.
La recepta original utilitza formatge gruyère. Com és una varietat que no m'agrada gaire i a una part dels components de la família no li agrada el formatge, l'he substituït per mozzarella i només l'he posat com a cobertura.
Vinga, us explico com l'he fet!
INGREDIENTS:
- 14-16 plaques de lasanya
- 150g aprox. de mozzarella ratllada
- 2kg de carxofes aprox. (netes, uns 650g)
- 400g de ceba
- 70g d'oli OVE
- Sal
- Un polsim de pebre
- 4 ous durs
- 1l aproximadament de salsa beixamel
PREPARACIÓ:
1. Thermomix: trossegem els cors de les carxofes 4 segons/Vel.4. Retirem del got i reservem. A continuació fem el mateix amb la ceba tallada a quarts; trossegem 4 segons/Vel.4. Baixem els trossos de ceba al fons del got. // Tradicional: tallem els cors de les carxofes en 8-10 parts. Reservem. Trossegem o tallem en juliana la ceba.
2. Thermomix: afegim l'oli d'OVE al got, incorporem les carxofes reservades, sal i un polsim de pebre. Ho sofregim 20min/120º/Gir invers, velocitat cullera. Quan finalitza el sofregit, retirem a un bol o safata. // Tradicional: en una paella o cassola posem a escalfar l'oli i quan estigui calent incorporem la ceba i les carxofes i ho salpebrem. Sofregim suaument durant uns 20minuts. Quan finalitza el procés de sofregit, retirem a un bol o safata.
3. Preparem la salsa beixamel com tinguem costum fer-la. Barregem la meitat de la beixamel amb el sofregit de la ceba i les carxofes.
4. Trossegem o tallem a rodanxes els ous durs. Reservem.
5. Escalfem el forn a 200º.
6. Ara arriba el moment de muntar la lasanya. La podeu fer en una safata o en safates individuals. Procediment: al fons de la safata posem una miqueta de la barreja de carxofa i ceba. Col·loquem una capa de plaques-capa de barreja de carxofa-capa d'ou dur- capa de plaques-capa de carxofa- capa d'ou dur...repetim fins que acabem amb els ingredients. Dalt de tot acabem amb plaques de lasanya i la meitat de la beixamel reservada. Ho empolvorem amb mozzarella ratllada i ho portem al forn durant uns 15 minuts o fins que veiem que està ben gratinada (dauradeta).
Ara només ens queda servir-la a taula i...ja està! A gaudir-la moltíssim! Estic convençuda que us agradarà molt.
Olga hem dinat coma reis boníssima lasanya de carxofes
ResponEliminaRosepelu40
EliminaAra que veig aquesta lassanya em sembla que buscaré carxofes… això cal tastar-ho!
ResponEliminaPtnts
Glòria