COCA DE CREMA, CABELL D'ÀNGEL I NOUS #OlivaSupermercats

 


Quin gran descobriment ha estat aquesta coca! 
Com altres vegades m'ha passat, feia molt temps que anava darrere d'aquesta recepta. 
He esperat a les portes de la Revetlla de Sant Joan perquè crec que pot ser una bona opció fer una coca diferent o complementar en cas de haver-ne de preparar més d'una. 


El que m'ha sorprès d'aquesta recepta és que barreja la crema amb el cabell d'àngel. Jo no ho hagués fet mai! I mira...queda una delícia! 
Per tant, si us agrada la crema i us agrada el cabell d'àngel...aquesta és la vostra! 

Les nous fan un bon joc, donen un toc molt especial a la coca. Si us agrada la barreja de fruits secs, crec que també hi quedaria molt bé! La propera vegada que la faci...hi posaré barreja de pinyons, nous, avellanes i ametlles. Ja us ho explicaré! 

La recepta original és de Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix. He seguit fil per randa la recepta. Els únics canvis que he fet és que en compte de posar-hi sucre vainillat a la massa he utilitzat pasta de vainilla i que en compte d'utilitzar melmelada d'albercoc per fer el pinzellat final ho he fet amb melmelada de préssec feta per mi, la que tenia al rebost. 

Vinga, no m'embolico més i us ho explico! Feu-vos amb uns bons ingredients i...endavant! 


INGREDIENTS: 
  • Crema: 250g de llet, 25g de farina, 1 ou, 1 rovell d'ou, 1dta de postre de pasta de vainilla, 30g de sucre, 400g de cabell d'àngel 
  • Masa de la coca: 120g de sucre, 4 o 5 tires de pell de llimona sense part blanca, 180g d'aigua, 2 ous, 60g de mantega a daus, 25g de llevat fresc, 520g de farina de força, 1 polsim de matafaluga, 1 polsim de canyella, 1 polsim de sal 
  • Cobertura i decoració: 150g de nous, 1 ou batut, 100g de melmelada de préssec casolana, 50g d'aigua bullint.   
PREPARACIÓ: 

1-El primer pas és preparar la crema, ja que ha de refredar una mica abans de posar-la a la massa. 
Preparació Thermomix: posem dins del got tots els ingredients de la crema excepte el cabell d'àngel. Programem 4minuts/100º/Vel.4. Tot seguit incorporem el cabell d'àngel i ho barregem 10 segons/Vel. 3. Ho acabem de barrejar amb una espàtula i reservem. 
Preparació tradicional ràpida: posem tots els ingredients (excepte el cabell d'àngel) dins del got de la batedora i ho barregem molt bé. Aboquem el contingut del got en un cassó i ho posem a escalfar. Anem barrejant amb un batedor de varetes sense parar, fins que arribi al punt d'ebullició i ho mantinguem uns 4-5 minuts. També podeu fer-la al microones seguint aquest recepta de Directo al Paladar.  Barregeu la crema amb el cabell d'àngel i reserveu. 

2. El segon pas és preparar la massa. 
Preparació Thermomix: sense rentar el got posem el sucre i la pell de llimona. Ho pulveritzem 15 segons/Vel.10. Afegim l'aigua, els ous, la mantega, la matafaluga, la canyella i la sal. Ho amassem 8 minuts. 
Preparació tradicional: amb l'ajuda d'un robot tipus 1,2,3 fem els sucre glass juntament amb la pell de la llimona. Barregem la farina i la sal. Reservem. En un bol barregem l'aigua, el llevat, els ous, el sucre, la mantega, la matafaluga i la canyella amb l'ajuda d'un batedor de varetes. Quan ho tenim ben barrejat anem incorporant poc a poc la farina. Ho acabem d'amassar sobre el pedrís. 

3. El tercer pas és formar les dues coques. Preparem dues llandes cobertes amb paper de forn. 
Una vegada hem amassat la massa, pinzellem el pedrís i ens mullem les mans amb oli. Dividim la massa en dues parts i cada part la col·loquem a la seva safata. Amb les mans escampem la massa, donant la forma que més ens agradi (rectangular o ovalada). Repartim la barreja de crema i cabell d'àngel i les nous. Pinzellem la coca amb ou batut i les deixem reposar uns 30 minuts aproximadament. 

4. Mentrestant les coques fan el repòs preparem la cobertura final. En un cassó fem bullir l'aigua i la barregem amb la melmelada d'albercoc o de préssec (ho podem fer al mateix cassó o abocant l'aigua a un bol on tindrem preparada la melmelada). Reservem. 

5. Escalfem el forn a 220º i passat el temps de repòs enfornem les coques en dues tandes durant 15-17minuts cadascuna. 

6. Una vegada finalitza la cocció, pinzellem les coques amb la cobertura de melmelada. Les deixem refredar sobre una reixeta. 

I ja està! Ja les tenim! Preparats i preparades per gaudir-ne? 



Comentaris