El bundt que us porto avui és una reedició de l'últim que vaig publicar...el bunt cake de xocolata amb dues cremes d'avellana.
Fa setmanes que el tinc als esborranys i m'he dit a mi mateixa..."Vinga, Olga! A publicar-lo!". Potser a la majoria no us ve molt de gust encendre el forn a l'estiu, però mira, ja quedarà aquí per a la tardor o per a qui sigui més atrevit i s'animi amb ell!
Aquesta vegada he afegit un ingredient que fa temps que tinc al rebost i que encara no havia encetat: pasta concentrada d'avellana.
També he substituït el brandy per licor d'avellana, que sempre hi és al moble bar de casa.
El resultat, que voleu que us digui...per enamorar-se!
Per fer aquest bundt vaig estrenar l'últim motlle Nordic Ware que em vaig comprar, el Swirl Bundt. Com tots...preciós!
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 370g de farina de rebosteria
- 1 sobre d'impulsor químic Royal
- 30g de cacau pur en pols
- 1 polsim de sal
- 190g de mantega tallada a daus, a temperatura ambient
- 200g de sucre
- 1 cdta de postres de pasta de vainilla
- 3 ous a temperatura ambient
- 190g de llet sencera a temperatura ambient
- 20g de brandy
- 2 grapats d'avellanes torrades trossejades
- 1cda sopera de pasta concentrada d'avellana
- Sucre glass per decorar
PREPARACIÓ:
1. Escalfem el forn a 180º i preparem el motlle amb spray desemmotllant. Reservem.
2. Tamissem la farina, la sal, el Royal i el cacau 15segons/Vel.5. Retirem a un bol i reservem.
3. Posem dins del got la mantega, el sucre, el concentrat d'avellana i la pasta de vainilla. Ho barregem 1min/Vel.3. Retirem el cubilet i programem 2min./Vel.35. En aquest temps anem incorporant els ous d'un en un (no incorporem el següent fins que l'anterior no està ben integrat). Finalitzat el temps, baixem els ingredients amb l'espàtula.
4. Incorporem la llet i el licor d'avellana. Ho barregeem 30segons/Vel.4.
5. Tot seguit afegim la barreja de la farina i ho barregem 15segons/Vel.7. Incorporem les avellanes i baixem la massa amb l'espàtula. Tornem a programar 15segons/Vel.7. Acabem de barrejar amb l'ajuda de l'espàtula.
6. Aboquem la massa al motlle que tenim preparat. Fem un copets sobre el pedrís de la cuina.
8. Enfornem 30minuts a 180º i 15 minuts a 160º (comprovem amb un testador que estigui ben cuit).
9. Una vegada finalitzada la cocció el retirem del forn i deixem reposar el bundt dins del motlle uns 10 minuts. Passat aquest temps, desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.
10. Quan està fred el bundt l'empolvorem amb sucre glass.
El tenim preparat per presentar-lo i gaudir-lo! Si el compartim amb amistats o família...encara el degustarem el més!
Me la guardo per la tardor😉
ResponElimina