Aquesta amanida ha estat un dels grans descobriments de l'estiu. Ja l'he fet dues vegades i crec que encara repetiré. És ideal per l'estiu i fa festa!
La idea original és de Cookidoo, tot i que jo li he fet els meus canvis: he utilitzar llagostí cuit en compte de surimi i he eliminat de la llista d'ingredients la pebrina verda en vinagre.
Un dels ingredients principals és el llamàntol. En aquest cas, per a fer l'amanida l'he comprat congelat. Si fos per una altra preparació (un arròs o un plat principal) l'utilitzaria fresc però crec que per una amanida és suficient congelat. Vosaltres...endavant, l'opció que preferiu!
Vinga, us explico com l'he fet!
INGREDIENTS:
- 500g aigua (per a la cocció al vapor)
- 500g de patates trossejades
- 1 llamàntol congelat
- 2 ous (embolicats en film transparent)
- 50g de ceba tendra
- 150g de gamba o llagostí cuit
- 2 pebrots del piquillo
- 100g de maionesa
- Sal
- Pebre mòlt
PREPARACIÓ:
1. Si ho fem de manera tradicional: hem de bullir els ous fins fer-los ous durs, coure la patata al punt (que no estigui molt cuita) i coure el llamàntol. Quan estigui tot cuit, reservem. // Si ho fem en Thermomix: posem 500g dins del got. Col·loquem el cistell i dins dipositem les patates trossejades. Posem la tapa i a sobre el recipient varoma amb el llamàntol i els ous. Tapem i fem una cocció de 25 minuts/Varoma/Velocitat cullera. Retirem el cistell amb les patates, el llamàntol i els ous i reservem. Buidem el got i el netegem.
2. Col·loquem les patates cuites en una safata. Reservem.
3. Pelem els ous. Reservem.
4. Separem el cap, les potes i el cos del llamàntol. Amb l'ajuda de l'utensili adient traiem la carn i la reservem. Del cap procurem recollir el líquid i la part central (ho dipositem en un bol). Tallem a rodanxes o a porcions la carn del cos i de les potes del llamàntol i reservem.
5. Si ho preparem amb Thermomix: Posem dins del got la ceba tendra i la trossegem 2 segons/Vel.5. Incorporem els ous durs, la gamba cuita, els pebrots, la maionesa, el líquid del cap del llamàntol i la sal. Ho trossegem tot durant 4 segons/Vel.4,5. Ho retirem del got i ho aboquem sobre les patates. // Si ho preparem de manera tradicional: trossegem la ceba i els ous durs a daus petitets. Trossegem els pebrots i la gamba cuita tot ben petita. En un bol barregem la maionesa, la sal i el líquid del cap del llamàntol. Incorporem els ingredients trossejats i ho barregem molt bé. Aboquem la barreja sobre les patates reservades.
6. Finalment, incorporem la carn del llamàntol a la preparació i ho empolvorem amb pebre mòlt. Ho podeu barrejar tot ara o fer-ho després de portar-ho a taula.
I ja està...teniu una amanida de festa exquisita! A gaudir-la!
Que rica se ve tu preparacion!
ResponEliminaBesos