DIP D'AMETLLA I ANACARDS AMB UN TOC DE SALSA DE SOJA I ALL

 


Tenim a tocar la festa de la Castanyada. És una bona oportunitat per fer un sopar informal amb les amistats o la família. 
La recepta que avui us porto és una bona idea per posar a la taula en una nit així. El que ens ve més de gust és preparar diversitat de cosetes de picar, oi? 

La vaig descobrir gràcies a una classe de Thermomix i després la vaig repetir fent un canvi en els ingredients: la recepta original ens demanava anacards i a la meva vaig incorporar l'ametlla crua. En compte d'utilitzar all deshidratat he utilitzat all normal i ha quedat molt bé. 

El resultat és un dip molt original. 
Jo us ho explico per Thermomix; també ho podeu fer amb una batedora que tingui molta potència o amb una batedora de got. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 200g d'anacards
  • 200g d'ametlles crues 
  • Aigua per posar en remull els fruits secs
  • 100g de iogurt natural o de soja 
  • 5g de suc de llimona 
  • 1cdta de postres de salsa de soja
  • 1 all petit 
  • 1 polsim de sal 
  • Julivert deshidratat per decorar (opcional)
PREPARACIÓ: 

1. Posem en remull les ametlles i els anarcards, unes 12 hores (han de quedar ben coberts d'aigua, que augmentaran de volum). Escorrem i reservem. 

2. Posem dins del got tots els ingredients excepte el julivert per decorar. Ho triturem 20 segons/Vel.5. Baixem els ingredients a la base del got i tornem a triturar 40segons/Vel.7. Si la textura no ens acaba de fer el pes i ho volem una mica més fi, tornem a baixar la pasta a la base del got i triturem una mica més, 30segons/Vel.7. 

3. Ho presentem en bols petits o plat gran, com vosaltres vulgueu. Abans de presentar-lo a taula, empolvoreu-ho amb julivert deshidratat. Ho podeu menjar acompanyat de torradetes o amb tires de pastanaga. 

I ja està! Només queda xalar i gaudir-ho compartint! 



Comentaris