LLOM A L'AROMA DE VERMUT AMB CEBA, CANSALADA I CAMAGROCS

 


Aquesta recepta va néixer de la necessitat de fer una mica de lloc al congelador. 
Tenia una peça de llom que vaig comprar per festes, "per si de cas" es presentava una situació imprevista. No es va donar el cas i per això continuava al congelador. Al costat de la peça de llom havia dos tallets de cansalada fresca (sempre m'agrada tenir-ne); també van sortir del congelador. 


No he buscat la recepta a cap llibre ni a cap bloc, és de "producció pròpia". Vaig quedar contenta amb el resultat! Un llom...molt tendre i gustós. 
Vaig untar el llom amb una mica de sagí; m'agrada molt el toc que li dona e2 2 n el moment de daurar-lo. 
Feu-vos amb una peça de bon llom i...ja veureu! Vinga, us explico! 

INGREDIENTS (4p):
  • Una peça de llom d'uns 800g aprox. a temperatura ambient
  • 1 ceba grossa
  • 3 alls sense pelar 
  • 2 talls de cansalada fresca tallada a tires
  • 2 grapadets de camagrocs deshidratats
  • OVE
  • Sal
  • Un polsim de pebre mòlt 
  • Dues culleradetes de postres de sagí de porc
  • 1/2 got de vermut (mesura de got d'aigua) i una miqueta d'aigua 
PREPARACIÓ: 

1. Salpebrem la peça de llom i la untem amb el sagí. Reservem. 

2. Tallem la ceba a la mida que més ens agradi. A mi m'agrada grosseta, com podeu comprovar. Reservem. 

3. En una cassola posem un bon raig generós d'oli a escalfar juntament amb els alls. Quan l'oli està calent daurem les tiretes de cansalada i les retirem. 

4. Tot seguit, com ja tenim l'oli calent, posem a daurar la peça de llom (la segellem). Procurem que ens quedi ben daurada per tots els costats. 

5. Una vegada hem finalitzat el segellat, sense retirar la peça de llom, incorporem al ceba. La barregem molt bé durant uns minuts i afegim el vermut. Mantenim el foc fort durant uns 2-3 minuts, baixem el foc i incorporem les tiretes de cansalada, tapem la cassola i ho fem coure a foc lent durant uns 40 minuts aproximadament o fins que veiem que està cuit (segons com sigui el llom, vigilem la cocció). Mentrestant posem a hidratar els bolets 

6. Una vegada finalitza la cocció, retirem la peça de llom i esperem a que sigui tèbia per filetejar-la. 

7. En una paella posem a escalfar oli OVE i cuinem els bolets. 

8. En el moment de servir el plat, la salsa amb la ceba i les tires de cansalada l'hem de tenir ben calenta. La col·loquem damunt dels talls de llom i ho acabem amb els bolets. 

I ja està! Us asseguro que us agradarà moltíssim! 





Comentaris

  1. Quina pinta té!!!! Ve molt de gust un segon com aquest
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!