ROLLS SALATS A L'AROMA MEDITERRANI SENSE GLUTEN #OlivaSupermercats

 


La #receptaOlivaSupermercats d'aquest mes és un pa farcit en forma de rolls, aquesta vegada sense gluten. 

Quan vaig veure publicada aquesta recepta a la revista Thermomix del mes de novembre vaig tenirmolt clar que l'havia de fer. He treballat poc les masses sense gluten i com a Oliva Supermercats tenen molta varietat de farines i productes sense gluten, vaig pensar que seria una bona oportunitat per fer-ho. 
He utilitzat farina panificable de la marca Schar, una de les líders del mercat. 

El resultat...crec que puc dir que molt bé. La massa l'he pogut treballar molt bé i la textura que queda a l'hora de cuinar-la és molt esponjosa i molt agradable. 


Respecte a la recepta original he fet un petit canvi en el farcit: he substituït les olives negres sense os per paté d'oliva negra. Com està fet amb olives negres "del terreno" crec que té un sabor més autèntic a oliva negra. No sé...així és com ho veig jo. 
Un ingredient que he obviat és el psyllium, ja que no disposo d'ell. Per la propera intentaré aconseguir-lo, repetir recepta i provar la diferència. 

Vinga, no m'embolico més i us explico! 

INGREDIENTS: 

Massa: 400g d'aigua mineral, 1/2 cdta de sucre, 25g de llevat fresc, 500g de farina panificable sense gluten Schar, 15g d'OVE, 1 polsim de sal

Farcit: 100g d'olives verdes sense os, 80g de paté d'olives negres, 100g de tomàquets secs conservats en oli, 1 polsim de romer, 100g de mozzarella ratllada 

PREPARACIÓ: 

1. Folrem un motlle rodó desmuntable de 22cm aprox. amb paper de forn. Reservem. Enfarinem una mica el pedrís amb un polsim de farina panificable sense gluten. 

2. Preparem la massa amb Thermomix: Posem dins del got l'aigua, el sucre i el llevat i barregem + fem tebi 1min/37º/Vel.2. A continuació incorporem la farina, l'oli i la sal i ho amassem 2 minuts. Aboquem la massa sobre el pedrís, formem una bola i la cobrim amb un drap. Retem el got i seguim amb la recepta. 
Si prepareu la massa de manera tradicional: en un bol poseu aigua tèbia, el sucre, l'oli i el llevat. Ho barregeu molt bé amb unes varetes fins que el llevat està desfet. A continuació aneu incorporant a poc la farina barrejada amb la sal i aneu-ho treballant amb les mans. Acabeu d'amassar sobre el pedrís ben enfarinat. 

3. Preparem el farcit amb Thermomix: posem dins del got les olives, els tomàquets amb el seu oli i el romer. Ho trossegem tot 5 segons/Vel.5. 
Preparem el farcit de manera tradicional: poseu els ingredients dins d'un robot tipus 1,2,3 i trossegeu-ho fins que veiem que queda ben petit. 

4. Untem el pedrís de la cuina amb oli (ens ajudarà molt a escampar la massa i a treballar-la). 
Escampem la massa amb les mans o amb l'ajuda d'un corró (suaument) fins que ens quedi un rectangle d'uns 40x50. 
Aboquem el farcit sobre la massa, sense pressionar i repartim la mozzarella. 
Amb un ganivet que talli molt bé fem tires d'uns 10x 25cm. Jo vaig tallar 10 tires (vaig tallar la massa per la meitat i després vaig tallar 5 tires per costat). 
Enrotllem cada tira i l'anem col·locant al motlle que tenim preparat. 
Cobrim els rolls amb un drap i el deixem reposar fins que dobla el seu volum. 
Escalfem el forn a 200º. 

5. Una vegada ha doblat el volum, enfornem els rolls durant 25-30 minuts a 200º. 
Finalitzada la cocció els deixem reposar uns minuts dins del motlle i després els passem a una reixeta. Podeu esperar a que es faci tebi o podeu menjar-los ben calents. Al vostre gust! 

I ja està...ja ho tindríem! Us asseguro que repetireu i que us animareu a provar diferents farcits! 



Comentaris