D'un temps ençà m'he engrescat a cuinar amb boniato. He descobert que és molt versàtil i que li podem treure molt profit a la cuina.
He revisat el bloc i he vist que tinc publicades cinc receptes, tant dolces com salades.
Us les enllaço aquí per si us ve de gust fer-hi un cop d'ull!
La preparació que us presento avui ha estat el gran descobriment del que portem de tardor.
La recepta és original de Cookidoo, però jo li he fet algun canvi.
Us asseguro que és molt bona! La dolçor del boniato lliga molt bé amb la tonyina i els espinacs.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 3 boniatos mitjans
- 500g aigua (per fer la cocció al vapor)
- 1 all
- 150g de ceba
- 40g d'OVE
- 200g de fulles d'espinacs
- 1cdta de postres de Maizena
- Un polsim de sal
- 1 polsim de pebre mòlt
- 2 ous
- 2 llaunes de tonyina (amb oli escorregut)
- Formatge ratllat per gratinar
PREPARACIÓ:
1. Rentem molt bé els boniatos. Els tallem per la meitat (part llarga) i fem uns tallets a la part de la polpa.
2. Cocció dels boniatos en Thermomix: Els posem al recipient i la safata varoma amb la pell cap a dalt. Posem l'aigua al got, col·loquem el varoma i fem una cocció de 35 minuts/Varoma/Vel.1.
Cocció dels boniatos tradicional: podeu fer la cocció en microones (feu tandes de 8 minuts i vigileu la cocció) o al forn.
3.Finalitzada la cocció, esperem que refredin una miqueta per poder retirar la polpa i reservar-la en un bol a banda. Vigileu en no retirar polpa en excés, es pot trencar el boniato.
Col·loquem els boniatos en una safata de forn.
Mentrestant fem el farcit, posem a escalfar el forn a 220º.
3. Preparació del farcit en Thermomix: posem dins del got l'all, la ceba i l'oli. Ho trossegem 3 segons/Vel.5 i tot seguit ho sofregim 6 minuts/120º/Vel.1.
Incorporem els espinacs al got. Posem la tapa i sofregim 3minuts/120º/Vel.1. Ens ajudem introduïnt l'espàtula pel bocal de la tapa i anem barrejant.
Quan finalitza la cocció dels espinacs hem d'observar: si han deixat anar molt líquid, retirem una miqueta (a la recepta original no ho diu però jo ho vaig fer).
A continuació, afegim la sal, el pebre mòlt, la polpa dels boniatos, els ous, la Maizena i la tonyina. Ho barregem 15 segons/Vel.4.
Preparació del farcit tradicional: trossegem la ceba i els alls. Posem oli a escalfar en una paella i els sofregim. Quan tenim la ceba a meitat cocció, incorporem els espinacs. Ho sofregim fins que veiem que estan cuits. A continuació afegim la sal, el pebre mòlt, la polpa dels boniatos, els ous, la Maizena i la tonyina. Ho barregem molt bé, fins que tot està molt ben integrant.
4. Ara arriba el moment de farcir els boniatos. Els salpebrem una miqueta i repartim el farcit. Els empolvorem amb formatge (la varietat i quantitat que més us agradi) i els posem a gratinar al forn fins que veiem que estan daurats.
I ja està! Ja ho tenim! Us asseguro que us agradaran molt! La combinació és molt però que molt bona!
Ho provaré, segur!:=)MªAssumpció
ResponElimina