KRINGLE ESTONIA AMB DOBLE RACIÓ DE GALETES LOTUS #OlivaSupermercats

 


Amb aquesta recepta inicio la temporada de Nadal 2022. Quines ganes tenia de que arribés el moment! 
Sí, ja sé que encara queden dies...però ens hem de començar a organitzar i és bo tenir idees amb antelació. 

M'he decidit per començar amb una recepta dolça, feta amb unes galetes que ens agraden moltíssimes, les galetes de Lotus que compro a Oliva Supermercats de Móra d'Ebre. 
Podria dir que porta galetes Lotus al quadrat: crema de galetes (feta amb Thermomix seguint recepta de Thermorecetas) i galetes trossejades. 


Un dels dolços nadalencs per excel·lència i que vaig descobrir quan vaig començar a assistir a les classes de Nadal Thermomix és el Kringle Estonia. Al bloc en tinc publicades dues receptes, una amb la recepta clàssica i una versió amb Nutella i avellanes (cliqueu aquí per veure-les).

Vinga, us explico una versió més! 

INGREDIENTS: 
  • 30g de sucre
  • La pell de 1/2 mandarina
  • 120g de llet sencera
  • 30g de mantega
  • 15g de llevat fresc
  • 1 rovell d'ou
  • 300g de farina de força
  • 1 polsim de sal
  • 4-5 cullerades de crema de galetes Lotus (ja sigui de compra o feta per vosaltres 
  • 4-5 galetes trossejades (amb les mans) 
  • Glacejat: 1 clara d'ou, 50g de sucre glass
PREPARACIÓ: 

1. Dins el got posem el sucre i la pell de llimona. Ho pulveritzem 15seg/Vel10.
                                 
2. Amb l'espàtula baixem els ingredients i afegim la llet, la mantega i el llevat. Programem 1minut/37º/Vel.2. Afegim el rovell i barregem 4segons/Vel.3

3. Incorporem la farina i la sal i amassem 2minuts/Got tancat/Velocitat Espiga. Retirem la massa del got i formem una bola. Deixem reposar en un bol gran tapat amb un drap fins que dobla el seu volum. 

4. Escalfem el forn a 180º.

5. Quan la massa hagi augmentat el doble del seu volum inicial, la posem damunt el pedrís de la cuina prèviament ben untat amb oli i l'estenem amb l'ajuda d'un corró. Hem de formar un rectangle de 40x50 cm aproximadament.      

6. Repartim la crema de galetes lotus amb l'ajuda d'una espàtula (vigilem de no apretar i trencar la massa) i repartim les galetes trossejades. 

7. Enrotllem la massa per la part més llarga. Tallem el cilindre per la meitat de dalt baix i deixem un dels extrems sense tallar.            

8. Creuem la massa de manera que el tall quedi cap amunt i unim els extrems.            

9. Col·loquem la rosca en una safata de forn folrada amb paper vegetal i fornegem a 180º durant 20 minuts. Mentrestant preparem el glacejat, així ja estarà enllestit quan el Kringle surti del forn: barrejant molt bé la clara d'ou i el sucre glass i pintem el Kringle.

10. Només treure el Kringle del forn, el pinzellem amb tot el glacejat que he preparat i el posem a refredar sobre una reixeta. Quan s'hagi refredat ja el podreu tastar!            
 
Oi que és una autèntica meravella? Us ho puc assegurar! Desitjareu que estigui fred per poder-lo tastar! 





Comentaris