Avui torno amb una sopa de verdures de plena temporada de carxofa i calçot. Hem d'aprofitar aquests productes
INGREDIENTS:
- 8 calçots
- 2-3 alls tendres
- 6 carxofes
- 30g oli OVE
- 900g aigua
- Sal
- Un polsim de pebre
PREPARACIÓ THERMOMIX:
- Netegem els calçots, els alls tendres i les carxofes (deixem els cors, els posem a remull amb unes gotes de llimona) Els trossegem en quatre parts.
- Posem dins del got els calçots, els alls tendres i l'oli. Ho trossegem 3 segons/Vel.5 i a continuació ho sofregim 5minuts/120º/Vel.1.
- Incorporem els cors de les carxofes tallats en quatre parts i continuem sofregint 4minuts/120º/Vel.1.
- Finalitzat el sofregit afegim un polsim de sal, l'aigua i el pebre mòlt. Ho fem coure uns 25minuts/100º/Vel.1.
- Una vegada finalitzada la cocció esperem uns minuts a que baixi la temperatura i ho triturem 1min./Vel.progressiva 5-10.
- En el moment de presentar la sopa podem repartir un rajolí d'oli i empolvorar amb pebre.
PREPARACIÓ TRADICIONAL:
- Netegem els calçots, els alls tendres i les carxofes (deixem els cors, els posem a remull amb unes gotes de llimona) Els trossegem a rodanxes.
- En una cassola posem a escalfar l'oli i quan està calent (però no fumejant) aboquem els calçots i els alls tendres. Ho sofregim uns 5minuts, a foc alegre.
- A continuació incorporem els cors de les carxofes tallats en quatre parts i continuem sofregint uns 4minuts més.
- Finalitzat el sofregit afegim un polsim de sal, l'aigua i el pebre mòlt. Ho fem coure uns 25minuts o fins que veiem que les carxofes estan molt bon cuites.
- Una vegada finalitzada la cocció esperem uns minuts a que baixi la temperatura i ho triturem amb la batedora a màxima potència.
- En el moment de presentar la sopa podem repartir un rajolí d'oli i empolvorar amb pebre.
Què us sembla? Oi que us ve de gust? Si us animeu a fer-la...ja em direu si us ha agradat! Espero i desitjo que sí!
Que bones les sopes de temporada! Aquesta m’encanta🤗
ResponEliminaPtnts
Glòria
Quina sopa mes bona!!!
ResponEliminaSalut