Feia temps que estava encuriosida per les llenties roges. No les havia provat mai i em venia de gust fer-ho.
És una varietat de llentia originària de l'Índia, d'un tamany semblant a la nostra llentia pardina i amb unes propietats nutritives molt saludables. No cal posar-la en remull, es cou directament.
Abans d'endinsar-me en preparar una recepta de cuina asiàtica com ara un dahl (plat guisat amb llenties roges a les que s'ha retirat la pell) m'he decantat per cuinar una crema.
Ha quedat molt suau i molt gustosa. Repetiré segur!
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 150g de porro
- 100g de pastanaga
- 200g de patata
- 150g de llenties roges
- 40g oli OVE
- 1 cda de postres de concentrat de brou de pollastre (el preparo jo a casa) o 1/2 pastilla brou
- 1 polsim de cúrcuma
- 700g aigua (aprox)
- 1 polsim sal
PREPARACIÓ:
1. Posem dins del got l'oli, el porro i la pastanaga tallats a rodanxes. Ho trossegem 3segons/Vel.5 (cubilet). Sofregim durant 6minuts/120º/Vel.1. (cistell).
2. A continuació incorporem la patata, les llenties, el concentrat de brou, la cúrcuma i l'aigua. Ho fem coure durant uns 30minuts/100º/Vel.1,5 (cistell).
3. Finalitzat el temps de cocció, comprovem el punt de sal i rectifiquem si escau. Esperem uns minuts a que baixi la temperatura, posem ben encaixat el cubilet i ho triturem durant 1min/Vel.progressiva 5-10.
Heu vist que fàcil i ràpida de fer?
Si ho fem de manera tradicional també ho és: sofregir porro i pastanaga, afegir patata+llenties+concentrat+cúrcuma+aigua i coureu, i finalment, triturar a màxima potència.
El món de les cremes és infinit! Podem fer totes les combinacions que ens agradin...i més!
Una opció boníssima per sopar… i per menjar llegums de manera sana!
ResponEliminaPtnts
Glòria