CREMA DE LLENTIES ROGES

 


Feia temps que estava encuriosida per les llenties roges. No les havia provat mai i em venia de gust fer-ho. 
És una varietat de llentia originària de l'Índia, d'un tamany semblant a la nostra llentia pardina i amb unes propietats nutritives molt saludables. No cal posar-la en remull, es cou directament. 
Abans d'endinsar-me en preparar una recepta de cuina asiàtica com ara un dahl (plat guisat amb llenties roges a les que s'ha retirat la pell) m'he decantat per cuinar una crema. 
Ha quedat molt suau i molt gustosa. Repetiré segur! 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS:
  • 150g de porro 
  • 100g de pastanaga
  • 200g de patata
  • 150g de llenties roges
  • 40g oli OVE 
  • 1 cda de postres de concentrat de brou de pollastre (el preparo jo a casa) o 1/2 pastilla brou
  • 1 polsim de cúrcuma 
  • 700g aigua (aprox)
  • 1 polsim sal 
PREPARACIÓ: 

1. Posem dins del got l'oli, el porro i la pastanaga tallats a rodanxes. Ho trossegem 3segons/Vel.5 (cubilet). Sofregim durant 6minuts/120º/Vel.1. (cistell). 

2. A continuació incorporem la patata, les llenties, el concentrat de brou, la cúrcuma i l'aigua. Ho fem coure durant uns 30minuts/100º/Vel.1,5 (cistell).

3. Finalitzat el temps de cocció, comprovem el punt de sal i rectifiquem si escau. Esperem uns minuts a que baixi la temperatura, posem ben encaixat el cubilet i ho triturem durant 1min/Vel.progressiva 5-10. 

Heu vist que fàcil i ràpida de fer? 
Si ho fem de manera tradicional també ho és: sofregir porro i pastanaga, afegir patata+llenties+concentrat+cúrcuma+aigua i coureu, i finalment, triturar a màxima potència. 

El món de les cremes és infinit! Podem fer totes les combinacions que ens agradin...i més! 



Comentaris

  1. Una opció boníssima per sopar… i per menjar llegums de manera sana!

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!