MADUIXOTS AL FORN AMB GELAT DE VAINILLA #OlivaSupermercats

 

Feia temps que anava darrere d'aquesta recepta. La vaig veure l'any passat al Diari Ara, secció Mengem; la seva autora és la cuinera Teresa Carles. 

Gairebé un any després l'he pogut dur a la pràctica, tot i que d'una manera una mica diferent. He reduït ingredients, ho he fet més senzill...potser perquè m'ha fet una mica de por a que no m'agradés. Com el resultat m'ha agradat moltíssim i de ben segur repetiré, a la propera els poso tots per poder comparar. 

A la recepta original, la Teresa Carles ens proposa acompanyar les maduixes cuites amb gelat casolà de plàtan; jo ho he optat pel gelat de vainilla. 

Són unes postres de festa, de diumenge. Per mi, les postres amb maduixots o maduixes ho són! Trobo que fan festa! 


Els maduixots que podem trobar a Oliva Supermercats de Móra d'Ebre són tot un espectacle! Només tenir-los a casa em venen ganes de fotografiar-los! 


No m'enredo més i vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 500g de maduixots 
  • 40g de mel (una mica més que a la recepta original)
  • 1 raig ben generós d'oli d'OVE 
  • Suc d'una taronja 
  • Un polsim de pebre mòlt
  • 1/2 branca de canyella 
  • Gelat de vainilla
*Respecte recepta original: no he posat ni el cardamom ni el vinagre de Mòdena. 

PREPARACIÓ: 

1. Netegem els maduixots i els tallem en quatre parts. Escalfem el forn a 180º. 

2. Posem els maduixots tallats en un bol i incorporem el suc de taronja, la mel, el pebre mòlt i l'oli d'oliva. Ho barregem molt bé i els disposem e una safata de forn. 


3. Enfornem els maduixots durant uns 20 minuts aproximadament. Els retirem i els deixem refredar. 

4. En el moment de servir les postres, posem una bola de gelat al centre d'un bol o una copa i al voltant repartim les maduixes i suc de la cocció. Ho empolvorem amb una mica de pebre mòlt i ja ho podem portar a taula! 
*A la recepta original: es presenta amb pinyons i ratlladura de taronja.

Amb el compromís de repetir recepta i incorporar tots els ingredients...desitjo que us animeu a preparar-la! 



Comentaris

  1. Quines postres tan bones!!!! Espectaculars!
    Jo les he cuit al buit a vegades, i m’agraden molt.
    Prnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!