PATATES I CEBA AMB BACALLÀ I FESOLS

 


La recepta que us porto avui és un plat d'aquells que diem "d'antes". 
El vaig aprendre de la meva sogra i cada hivern m'agrada fer-lo. És molt senzill i humil, aquí està la seva riquesa. És un plat d'aquells que gairebé es posa tot en cru. 
Aquesta última vegada faig fer una aportació personal, afegir un grapat de fesols. La veritat és que ens va agradar força, així que...ja tenim una opció més! 


Sempre l'he fet a la cassola; aquesta última vegada vaig voler adaptar la recepta tradicional al meu estimat TM6. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS (2 persones):
  • 30g d'oli (un raig ben generós)
  • 1 all sense pelar 
  • 80g de ceba tendra tallada a tires (mida, al gust de cadascú)
  • 200g de patata tallada a porcions (esqueixada)
  • 500g aigua (aprox.)
  • 1 fulla de llorer
  • 100g de bacallà esqueixat dessalat 
  • 2 cullerades de fesols blancs cuits 
  • Sal 
  • Pebre 
PREPARACIÓ THERMOMIX: 

1.Posem dins del got l'all i l'oli i ho escalfem 5 minuts/120º/gir invers/vel.cullera. 

2.Incorporem la ceba tallada, la patata trossejada, l'aigua, la fulla de llorer i un polsim de sal petit. Ho fem coure 15minuts/100º/gir invers/vel.cullera. Comprovem el punt de cocció de la patata, segons la varietat tardarà més o menys temps. 

3.Afegim un polsim de pebre mòlt, el bacallà i els fesols i continuem la cocció 5minuts/100º/gir invers/vel.cullera. Tastem i rectifiquem de sal, si escau. 

PREPARACIÓ TRADICIONAL: 

1.En una cassola posem a escalfar l'oli amb l'all. Vigilem que l'oli no fumegi ni es cremi l'all. 

2.Incorporem la ceba tallada, la patata trossejada, l'aigua, la fulla de llorer i un polsim de sal petit. Ho fem coure uns 15minuts a foc suau (comprovem el punt de cocció de la patata, segons la varietat tardarà més o menys temps). 

3.Afegim un polsim de pebre mòlt, el bacallà i els fesols i continuem la cocció durant uns 5minuts més.  Tastem i rectifiquem de sal, si escau. 

Oi que és ben fàcil de fer? Doncs estic convençuda de que si el proveu...us agradarà, i molt. 







Comentaris

  1. Sense els fesols és un dels plats que ens feia la meva àvia, amb els retalls de bacallà que sobraven de la botiga.
    Hi puc posar un grapadet de fesols la propera vegada 😉

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!