COC DE LA SRA. ORLANDA

 


Aquesta publicació la vull dedicar a dos blogueres a les que admiro per les seves receptes, les seves fotografies, les seves publicacions i per ser persones properes. Em refereixo a la Bea de I love Bundt Cakes i a la Marina de La Rosquilla de la Tía Laura

A totes dues les segueixo des de fa molts anys! Primer només amb el bloc i després, quan vaig pujar al carro de les xarxes socials, a Instagram. 
A la Bea la vaig poder conèixer personalment en un curs de bundts a La Duquesa Cupcake de Reus. A la Marina no la conec personalment però tinc contacte amb ella...i espero que un dia ens podem conèixer! 

He triat una recepta que totes dues tenen publicat al seu bloc i que m'ha sorprès molt en com està feta. És un coc tradicional, de les receptes d'abans, el coc de la Sra. Orlanda. 




Al llegir les seves receptes em va sobtar la manera de preparar-lo; potser és que estic acostumada a barrejar primer els ous amb el sucre o la mantega amb el sucre...
Ingredients senzills, sense complicacions i amb un resultat deliciós. Un dels protagonistes de la recepta és l'anís. Ja us podeu imaginar l'aroma i el sabor. Per repetir! 
Respecte a la quantitat de sucre, he optat per la quantitat reduïda de la recepta de la Bea. Quan repeteixi, ho faré amb la de la Marina. He substituït l'oli de gira-sol pel d'oliva (he reduït una miqueta la quantitat). 
He utilitzat, com elles, un motlle de xemeneia. 

Vinga, us explico! 

INGREDIENTS (llistats per ordre): 
  • 4 ous M
  • 100 ml d'anís 
  • 40 ml de aceite de oliva VE
  • 250ml de leche entera 
  • 300g de sucre 
  • 400g de farina 
  • 15g d'impulsor químic 
  • Ratlladura de pell d'1 llimona 
  • Sucre glass per decorar
PREPARACIÓ: 

1. Preparem el motlle ruixant-lo amb spray desemmotllant. Reservem. Escalfem el forn a 180º. 

2. Batem els ous molt ben batuts, enèrgicament. He utilitzat la KA, amb accessori varetes i velocitat 4. 

3. Baixem velocitat i incorporem a poc a poc l'anís. Quan l'anís està ben integrat, seguim amb l'oli. Continuem amb la resta d'ingredients seguint l'ordre llistat (llet, sucre, farina, impulsor i ratlladura). No incorporem el següent fins que l'anterior no està ben integrat.

4. Aboquem la massa al motlle i fem uns copets sobre el pedrís (posem un drap a sota del motlle). Ho enfornem a 180º durant uns 50 minuts o fins que comprovem amb el testador que està ben cuit. 
Una vegada ha finalitzat la cocció deixem reposar 10 minuts el coc dins del motlle. Passats aquests 10 minuts desemmotllem i deixem refredar sobre una reixeta. 

5. En el moment de presentar-lo l'empolvorem amb sucre glass. 

Què us ha semblat? Us animareu a fer-lo? 





Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!