COCA DE PORRO I BACON AMB POLSIM DE BOLETS


Aquesta que us porto avui la vaig preparar fa unes setmanes per un sopar informal amb amics. La massa no l'havia provat mai i la tenia a la llista de pendents de fer. 
La recepta original és de Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix. 
Com el porro m'agrada tant i combinat amb el bacon queda tan bo va ser molt fàcil animar-me a fer-la. 
El resultat...èxit total! La propera vegada que la faci (no tardaré) una part amb pernil salat, una part amb bacon i una part amb llonganissa. 
Li he incorporat una barreja de bolets amb pebre i herbes aromàtiques que m'agrada molt i, la veritat, li ha donat un toc molt especial. 



A la recepta original es demana formatge emmental en canvi jo vaig utilitzar mozzarella per a que pogués agradar a tots els comensals (hi havia un de casa que no li agrada el formatge); també sofregeix el porro amb mantega però jo ho vaig fer amb oli d'oliva VE. Un altre ingredient que he eliminat és el pebre verd. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS:
  • Massa: 230g de farina d'ús com, 1 polsim de sal, 1 polsim de sucre,  150g de mantega molt freda tallada a daus petits, 5 cullerades d'aigua molt freda. 
  • 180g de mozzarella
  • 250g de porro
  • 35g d'oli d'OVE
  • 100g de bacon 
  • 1 polsim de timó
  • 1 polsim de barreja de bolets, pebre i herbes aromàtiques 
PREPARACIÓ: 

1. Preparem la massa. 
Preparació Thermomix: posem tots el ingredients de la massa dins del got. Ho barregem durant 15 segons/vel.6. 
Preparació tradicional: posem tots els ingredients de la massa en un bol i ho amassem amb la mà fins que ho tenim tot ben integrat. 

2. Aboquem la massa sobre el pedrís enfarinat i formem una bola. Veureu que queda molt llisa. Emboliquem la bola amb film transparent i la deixem reposar a la nevera durant una hora aproximadament. 

3. Escalfem el forn a 200º i folrem una safata de forn amb paper vegetal d'enfornar. 

4. Sofregim lleugerament el porro. 
Preparació Thermomix: aboquem el porro tallat a porcions dins del got i ho trossegem 6segons/velocitat 6. Afegim l'oli i ho sofregim durant 8 minuts/120º/gir invers/velocitat cullera. 
Preparació tradicional: Tallem el porro a rodanxes, molt fines. En un paella posem a escalfar l'oli i sofregim suaument el porro, vigilant que no es cremi. 

Una vegada tenim el porro sofregit el retirem a un bol o a un plat per a que es faci tebi. 

5. Traiem la massa de la nevera i amb l'ajuda d'un corró l'estirem en forma de rectangle sobre el pedrís enfarinat o ja sobre la llanda de forn, com ens vagi millor. 

6. Repartim la mozzarella, el porro i finalment el bacon. Ho empolvorem amb el timó i la barreja de pebre i bolets. Ho enfornem uns 30 minuts. 

7. Una vegada finalitzada la cocció, deixem refredar la coca sobre una reixeta. 

I ja ho tindrem! Enllestida per gaudir-ne i xalar de valent! 


Comentaris

  1. M'agrada aquesta massa ràpida, sense llevat. No tardaré en fer-la.
    PTNTS
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!