AMANIDA DE BAJOQUES AMB FALS PESTO D'AVELLANES @CaRosset

 


Aquesta és una publicació especial per a mi. Possiblement (quasi que ho puc assegurar al 100%) serà la meva publicació en aquest bloc espai de Blogger. Gràcies a la meva filla faré un canvi "d'ubicació", amb domini propi. Ella m'ha engrescat i ha estat ella l'artífex del canvi! Ja ho veureu properament...

La recepta que avui us porto és molt senzilla. Una amanida amb bajoca tendra acaba de collir. Tot un luxe! Va ser el regal de fa uns dies de la meva veïna Anna. Bajoques de l'hort del seu pare, que enguany el té a plena producció. 
Per tant...amb aquest producte tan bo i especial havia de preparar quelcom especial. De seguida ho vaig tenir clar! 
Una amanida molt senzilla de fer i amb producte de qualitat #Km0. 
Al rebost tenia un paquet d'avellanes crues de la varietat negreta de Ca Rosset DO Avellana de Reus, al porxo una torreta amb alfàbrega, al setrill un bon oli d'OVE i a la nevera formatge de cabra curat al vi negre Artagro. En un moment ho vaig tenir clar! Dit i fet! 

Vaig optar per preparar un fals pesto i el resultat va ser...espectacular! 
Vinga, us explico! Abans però, us vull fer un petit aclariment...les quantitats dels ingredients no les he especificat, feu vosaltres al vostre gust i segons la vostra intuïció.

INGREDIENTS: 
  • Bajoques rodones tendres
  • Un grapat d'avellanes crues 
  • Unes fulles d'alfàbrega 
  • Sal
  • Pebre mòlt
  • Oli d'OVE
  • Un trosset de formatge de cabra curat 
PREPARACIÓ: 

1. Netegem les bajoques i les posem a coure al vapor. L'ideal és que quedin al dente però vosaltres decidiu quin és el punt de cocció que més us agrada. Quan acaba la cocció les passem ràpid per l'aixeta de l'aigua freda i les posem a escórrer. 

2. En un morter posem les avellanes, les fulles d'alfàbrega i un polsim de sal. Ho piquem fins que queda una bona pasta. Afegim una quantitat generosa d'oli d'OVE i una miqueta de pebre. 

3. Ratllem una mica de formatge i l'incorporem al morter. Ratllem una miqueta més per repartir per sobre en el moment de presentar. 

Ja està! Veieu que senzilleta i que bona? Si us animeu a preparar-la, desitjo que us agradi! 

Comentaris

  1. Ganes de veure la nova web, amb receptes tan 🔝🔝🔝com les que has estat publicant fins ara… tan o més!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!