Ja soc aquí amb la #receptaOlivaSupermercats del mes d'agost!
Aquest mes hem triat una fruita que durant l'estiu està en plena temporada, les prunes.
Amb elles he volgut preparar unes postres de festa i crec que ho aconseguit (almenys això és el que m'han dit a casa!).
Aquestes prunes van ser ideals per fer aquesta recepta. Eren de textura consistent, ideal per fer-les en dues parts i treure el pinyol.
La recepta original és de Cookidoo, la plataforma de receptes de Thermomix. He fet alguns canvis respecte a la tria d'ingredients: taronja en compte de llimona, mistel·la en compte de vi blanc i gelat de torró en compte de gelat de vainilla.
Del que es tracta és de fer una salsa a base de sucre morè i mistel·la i després fer una cocció de les prunes (sense pelar i partides per la meitat). Vinga, us ho explico!
INGREDIENTS (4p aprox.):
*Crec que amb una pruna i mitja per persona i una bola de gelat de torró és una ració suficient. Si les prunes fossin grans, una per persona.
- 50g de sucre morè
- 4 tires de pell de taronja
- 25g de mistel·la
- Un polsim de canyella
- 300g de prunes (sense pelar, tallades per la meitat i sense pinyol)
- Gelat de torró o de vainilla
PREPARACIÓ:
1. El primer que hem de fer és triturar sucre amb les pells de taronja. Ho podem fer amb un robot tipus 1,2,3 o amb Thermomix (10 segons, velocitat 10 i baixar ingredients amb ajuda espàtula).
2. A continuació hem de fer una salsa escalfant el sucre triturat, la mistel·la i la canyella. Ho hem de portar a punt d'ebullició i després mantenir un foc suau durant 10 minuts. Si ho fem amb Thermomix, ho fem coure 10 minuts/100º/vel.1.
3. El tercer pas és incorporar les prunes a la salsa i coure-les durant 10 minuts a punt d'ebullició, vigilant que no estiguin a foc fort. Si ho fem amb Thermomix, col·loquem les mitges prunes al got i ho fem coure 10minuts/100º/gir invers/velocitat cullera.
4. Una vegada ha finalitzat la cocció, toca presentar les presentar les postres quan estaran són calentes o tèbies (al vostre gust) acompanyades d'una bola de gelat de torró o de vainilla.
I ara només queda...gaudir moltíssimes d'aquestes postres tan de festa! Si esteu a punt de Festa Major, les podeu tenir en compte.
Has fet uns quants canvis però em
ResponEliminasembla que el resultat s’ho val.
M’agraden molt aquestes postres🥰🥰🥰
Ptnts
Glòria