Per la festa major de Benifallet vaig preparar una recepta que fa molt que vaig publicar, llonganissa amb ceba i vermut (cliqueu l'enllaç per recordar la recepta).
En el moment de tenir-la al plat i començar a gaudir d'ella, vaig tenir la idea de fer una cassoleta seguint els mateixos passos i afegint costella i aletes de pollastre.
I mira, fa uns dies va arribar el moment de preparar-la!
Em va encantar el resultat! Respecte a la recepta anterior vaig incorporar un grapadet de bolets deshidratats.
Si us feu amb una bona llonganissa, pollastre i costella de qualitat (jo, de Carnisseria Nogales) us animo a preparar-la. Ja veureu!
Vinga, us ho explico!
La recepta és una mica a ull...
INGREDIENTS:
- 1/2 kg de llonganissa tallada a trossets
- 250g de costella de porc tallada petita
- 250g d'ales de pollastre tallades en dues parts (sense la punta)
- 3 cebes grosses
- 4 alls
- 1 potet petit de bolets deshidratats
- 3/4 parts d'un got (d'aigua) de vermut
- Oli d'oliva VE
- Sal
- 1 fulla de llorer
PREPARACIÓ:
- Posem a hidratar els bolets en aigua tèbia una mitja hora abans d'iniciar la preparació de la recepta.
- Tallem les cebes com més ens agradi, a tires o a daus. Reservem.
- En una cassola posem oli d'oliva VE en quantitat generosa a escalfar, amb els alls. Quan l'oli estigui calent (però vigilant que no fumegi) daurem la llonganissa per tots els costats. Retirem i daurem la costella; reservem. Fem el mateix amb les aletes de pollastre.
- Incorporem a la cassola la llonganissa i costella que tenim reservada, afegim el bolets, la ceba i el raig de vermut. Ho remenem molt bé i ho mantenim a foc fort durant uns cinc minuts. Incorporem la fulla de llorer. A continuació baixem el foc i ho fem coure a foc molt lent durant gairebé una hora.
Us animo a preparar aquesta cassoleta. Crec que us agradarà molt!
I si la deixeu reposar d'un dia per l'altre...encara millor.
Aquesta cassoleta és de les meves... aquí aquest tipus de plats triomfen!
ResponEliminaPTNTS
GLÒRIA