La recepta d'avui és de tardor total.
Té com a protagonista i ingredient principal la carabassa violina, que podem trobar a Oliva Supermercats en un tamany ideal. És una carabassa molt suau, molt dolceta i amb un color molt bonic.
Una de les últimes receptes publicades a Cookidoo vaig veure que era una crema de carabassa amb raviolis. Com altres vegades em passa, va ser com un amor a primera vista. Va ser veure-la i decidir que havia de fer-la sí o sí. M'encanten les cremes, m'encanta la carabassa i m'encanta provar noves receptes!
Com altres vegades, he adaptat els ingredients al meu gust o als ingredients que tinc a casa. La recepta original demanava escalunyes (chalotas); com normalment no en tinc vaig optar per una combinació de porro, ceba i all. El brou que vaig utilitzar va ser el concentratque preparo amb el meu TM6. Molt natural i sense cap conservant!
Per últim, en compte de posar raviolis vaig utilitzar tortel·loni, que és el que tenia a casa. Ah! Vaig eliminar l'alfàbrega fresca del llistat d'ingredients.
Vinga, que us explico la recepta!
INGREDIENTS:
- 1 porro
- 1 ceba mitjana
- 2 alls
- 1 carabassa violina petita (400g aprox.)
- 100g de patata tallada a trossets petits
- 30g d'oli d'oliva verge extra
- 100g de daus de bacon fumat
- 800g d'aigua
- 1 cdta de concentrat de pollastre casolà
- 1 polsim de sal
- 1 polsim de pebre mòlt
- 1 polsim de nou moscada
- 200g de tortel·lini frescos
PREPARACIÓ:
1. En primer lloc preparem un sofregit suau amb el porro, la ceba, els alls i el bacon.
Amb el Thermomix primer trossegem el porro, la ceba i l'all durant 3 segons /Vel.5. A continuació incorporem l'oli i el bacon i sofregim 3minuts/120º/Gir invers, velocitat cullera. Retirem a un bol el sofregit i reservem.
2. En segon lloc, hem de coure la carabassa i la patata juntament amb les espècies.
Amb el Thermomix, posem dins del got la carabassa trossejada, la patata, l'aigua, el concentrat de brou, la sal, la nou moscada i el pebre mòlt. Ho fem coure durant 15 minuts/100º/Velocitat 1.
3. Una vegada finalitzada la cocció, triturem fins obtenir una crema molt suau. Amb el Thermomix triturem 30segons/ Vel.5-10 progressiva.
4. Incorporem el sofregit reservat i els raviolis. Continuem la cocció durant el temps que diu el paquet de la pasta/100º/Gir invers, Vel.1
I ja està! Ja ho tenim preparat per servir i per gaudir-lo moltíssim.
Si us agrada tant com a mi...xalareu de valent i repetireu!
Una molt bona combinació, de ben segur que provaré!:=)
ResponEliminaGràcies, MªAssumpció
Amb les variacions que has fet la trobo perfecta, però buscaré l'original :-D
ResponEliminaTambé m'agrada la carabassa, provar receptes noves, versionar i, a més, ara tinc concentrat de caldo.
PTNTS
Glòria