La recepta que us presento avui ha estat un dels grans descobriments d'aquesta tardor. I quin gran descobriment!
Els dos ingredients protagonistes són el conill i el boniato. Us asseguro que fan molt bona parella!
No m'he l'inventat jo; me la va passar el meu marit després de veure-la publicada a La Gourmeteria. Vaig seguir els passos de la recepta i vaig fer algun canvi.
Els bolets que he utilitzat són llanegues deshidratades i el licor que he utilitzat ha estat el vermut. La picada l'he fet a la meva manera, amb poc all i barrejant ametlla i avellana.
Aquesta vegada vaig utilitzar la meva cassola de terra estimada. Fa vint-i-set anys que m'acompanya i està perfecta! El fet de tenir cuina de flama, fa que no l'hagi abandonat.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS (4p aprox):
- 1 conill tallat a trossos salpebrat
- El fetge del conill (per la picada)
- 1 boniato gran o 2 mitjans tallats a daus
- 1 ceba grossa tallada en juliana
- 100g de bolets deshidratats
- 3 tomàquets de penjar ratllats
- 1/2 de vermut (mesura got aigua)
- 4 alls
- 1 cullerada de sagí
- Oli d'oliva verge extra
- Pebre negre mòlt
- Sal
- Aigua o un brou molt suau de verdures
- Picada: el fetge reservat, pa torrat, ametlles, avellanes, pinyons, julivert, 1 all
PREPARACIÓ:
1. Posem a hidratar els bolets amb aigua tèbia una hora abans de començar a cuinar. Reservem.
2. En una cassola posem a escalfar un raig generós d'oli i el sagí juntament amb els alls.
3. Daurem el conill (i el fetge del conill) i el reservem. A continuació sofregim una miqueta els bolets; els retirem i reservem. Afegim una miqueta més d'oli, esperem a que estigui calent i daurem una mica els daus de boniato; els reservem.
4. Ara preparem el sofregit. Incorporem la ceba a la cassola i la daurem. Quan comença a estar daurada afegim la tomaca.
5. Quan tenim enllestit el sofregit tornem a la cassola el conill, ho barregem i aboquem el vermut. Tot seguit afegim l'aigua o el brou fins tenir cobert el conill i ho fem coure una mitja hora aproximadament. Mentrestant preparem la picada (recordeu que hem d'utilitzar el fetge del conill).
6. Passat aquest temps, incorporem la picada i els bolets i ho barregem suaument. A continuació col·loquem els daus de boniato amb molta cura i continuem la cocció uns 15 minuts aproximadament. Apaguem el foc i ho deixem reposar. Com més reposat està, millor.
Desitjo que us hagi agradat i que us animeu a preparar-la a casa vostra!
També podeu escoltar la recepta al programa El receptari de la ràdio, que faig setmanalment a Ràdio Móra d'Ebre (cliqueu aquí per escoltar-la).
Bona nit,ja fa dies que vull provar de fer aquest conill que te tant bona cara. Et volia preguntar si es millor fer- lo el dia abans perquè reposi
ResponElimina