Aquesta recepta que us presento avui és la del dolcet que he preparat aquest cap de setmana i que he compartit amb la família i les companyes de feina.
Feia setmanes que la tenia "fitxada". Trobo que té un aire nadalenc (no sé explicar ben bé el perquè), per això l'he reservat per fer-la a les portes de Nadal.
És un bundt espectacular, deliciós, esponjós, humit i molt equilibrat.
La recepta original és de Cookidoo. Li he fet alguna petita variació en les espècies, en la quantitat de sucre (he reduït) i li he afegit pasta de vainilla que tant m'agrada. Ens proposen fer-lo utilitzant un motlle rodó desmuntable i jo he utilitzat un dels meus motlles Nordic Ware, el Swirl.
Us he de dir que la melassa que s'elabora amb els prunes i el conyac...és molt bona! La podríem utilitzar perfectament per acompanyar una carn. La vaig trobar deliciosa.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 300g de farina de rebosteria (sense impulsor!)
- 1 sobre d'impulsor Royal
- 1/2 cdta de bicarbonat
- 1 polsim de gingebre mòlt
- 1/2 cdta de canyella
- 1 polsim de nou moscada
- 1 polsim de sal
- 250 de prunes seques sense os
- 300g d'aigua
- 50g de brandy
- 200g de mantega a temperatura ambient (a daus)
- 80g de sucre blanc
- 80g de sucre moré
- 3 ous
- 1 raig generós de pasta de vainilla
- Sucre glass vainillat per empolvorar
PREPARACIÓ:
1. Escalfem el forn a 180º i preparem el motlle amb spray desemmotllant. Repartim molt bé l'spray amb un pinzell de silicona i reservem cara avall sobre un paper de cuina absorvent.
2. Tamissem la farina, la sal, el Royal i les espècies 10segons/Vel.10. Reservem en un bol a banda.
3. Ara és el pas de fer la melassa. Posen dins del got les prunes, l'aigua i el brandy i ho fem coure durant 20 minuts/100º/Vel.1. Quan finalitza el procés, retirem la melassa a un bol i el deixem refredar durant una mitja hora aproximadament.
4. Sense rentar el got, posem la mantega, els sucres i ho barregem 2minuts/Vel.3. A continuació afegim els ous i la pasta de vainilla i ho barregem 1minut/Vel.3.
5. Ara és el moment d'incorporar la melassa de prunes. Ho barregem 30segons/Vel.3.
6. Per últim, incorporem al got la barreja de farina tamissada. Ho barregem tot 1minut/Vel.5. Ho acabem de barrejar amb l'ajuda d'una espàtula.
7. Aboquem la massa dins el motlle, allisem la superfície amb l'espàtula i fem un copets sobre el pedrís de la cuina (posem a sota un drap).
8. Enfornem durant uns 45-50 minuts aproximadament o fins que el testador surt net. Retirem del forn i deixem reposar uns 10 minuts dins del motlle.
9. Desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.
10. Abans de presentar els minibundts els empolvorem amb sucre glass.
Us asseguro que deixarà un aroma a la cuina que us preguntaran..."mmm, què has preparat? Quina bona oloreta que fa!"
Si us animeu a fer-lo, compartiu i disfruteu-lo.
Ha de tenir un gust i un aroma molt nadalenc.
ResponEliminaL’aspecte és magnífic.
Ptnts
Glòria