CREMA DE LLAGOSTINS AMB UN TOC DE BRANDY

 


Avui us porto una recepta que va néixer de no haver llegit bé les instruccions per fer la que tenia intenció de fer. 
Prepares els ingredients...i quan arriba el pas en concret dius "no, això no". L'acció a fer en concret era flamejar els llagostins, cosa que em fa por i no aconsegueixo fer-ho. Per tant, em va toca refer i improvisar una mica. Cap problema! 

Us presento una crema que si us agrada podrà formar part dels vostres àpats nadalencs. A nosaltres, ens ha encantat i, per tant, de ben segur que repetiré i la tindrem a taula aquest nadal. 

Vinga, us explico!

INGREDIENTS: 
  • 500g de llagostins sencers sense pelar. 
  • 700g aigua (500g+200) 
  • 150g de pastanaga tallada a trossos 
  • 100g de porro (part blanca)
  • 70g d'oli d'oliva 
  • 50g de brandy 
  • 200g de tomàquet triturat en conserva 
  • 50g d'arròs 
  • 1 polsim de sal 
  • Pebre mòlt 
PREPARACIÓ: 

1. En primer lloc, hem de fer un senzill fumet amb els caps i closca dels llagostins. 
Thermomix:Posem dins del got del TM6 500g d'aigua i ho fem coure durant 7min/100º/Vel.1. 
Tradicional: en un cassó posem l'aigua i les closques dels llagostins. Ho portem a ebullició i ho fem coure durant uns 7 minuts. 
Colem el fumet i reservem. 

2. A continuació és el moment de fer el sofregit. 
Thermomix: posem dins del got la pastanaga, el porro i l'oli. Ho trossegem 3segons/Vel5. i a continuació ho sofregim 6minuts/120º/Vel.1. Incorporem el brandy i continuem el sofregit durant 2min/120º/Vel.1 sense posar el cistell. 
Tradicional: trossegem la pastanaga i el porro. En una cassola posem a escalfar l'oli i sofregim durant uns 6 minuts. Tot seguit incorporem el brandy i continuem uns dos minuts més. 

3. Seguim la cocció ofegant la resta d'ingredients. 
Thermomix: afegim al got la tomaca, l'arròs i els llagostins (reservem alguns per la presentació). Ho ofeguem durant 5minuts/120º/Vel.1 
Tradicional: incorporem a la cassola la tomaca, l'arròs i els llagostins i ho ofeguem a foc alegre durant uns 5-6 minuts. 

4. Incorporem una miqueta de sal, el fumet i 200g d'aigua i ho fem coure. 
Thermomix: 6minuts/100º/Vel.1
Tradicional: cocció durant uns 10 minuts a foc alegre. 

5. Finalitzada la cocció, ho triturem molt bé (Thermomix: amb cubilet,  1minut/Velocitat 5-10 progressiva). 

6. En una paella, posem una miqueta d'oli a escalfar i saltegem els llagostins que tenim reservats. 

7. Repartim la crema en plats, bols o tasses de consomé. Punxem els llagostins en una brotxeta petita bonica, empolvorem amb una mica de pebre mòlt i ho portem a taula.

Desitjo que us agradi molt i que us animeu a preparar-la a casa vostra. 






Comentaris

  1. Molt bona pinta, per quantes persones es?

    ResponElimina
  2. De ben segur que algun dia de estés festes la faré ,gracies. OLGA

    ResponElimina
  3. Que crema tan rica y me encanta como la has presentado!
    Besos

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!