ESTOFAT DE COLL DE CORDER


Avui us porto recepta de cassola, d'aquelles de xup-xup i anar fent lentament. 
Vaig aprofitar l'ocasió que havia comprat coll de corder a Carnisseria Nogales per estrenar cassola. O va ser a l'inrevés? Vaig buscar un ingredient que em permetés estrenar cassola...
Sigui com sigui, la qüestió és que vam gaudir d'un plat de sucar-hi pa. 

El vaig acompanyar d'arròs blanc i vam tenir un plat únic per xalar de valent. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS (aprox 4 persones):
  • 14-16 talls de coll de corder (digueu a la carnisserria que són per fer estofat, us els tallaran més gruixuts) 
  • 4 alls
  • 1 ceba grossa o dues mitjanes tallades en juliana 
  • 1 tomaca de penjar ratllada 
  • 3/4 de got d'aigua de vi ranci 
  • 1 branqueta d'herbes (si porta pal de canyella, millor)
  • 1 mica de farina
  • 1 polsim de pebre mòlt
  • 1 polsim de romer 
  • Sal
  • Oli d'oliva verge extra 
  • Una mica d'aigua o brou (si és necessari) 
PREPARACIÓ: 

1- Salem els talls de coll de corder els enfarinem. 

2- En una cassola posem a escalfar una quantitat generosa d'oli d'oliva verge juntament amb els alls. 

3- Quan l'oli està ben calent, daurem els talls de corder. Els retirem a un plat o safata. Vigilem que els alls no es cremin! 

4- Tot seguit incorporem la ceba i la tomaca ratllada. Ho remenem bé a foc alegre i aboquem el vi ranci. Ho tenim uns minutets més a foc alegre, uns 3-4 minuts. 

5- Incorporem a la cassola els talls de coll daurats, la branqueta d'herbes, el romer i ho fem coure a foc lent. Vigilem que no es quedi sense líquid; en cas que considereu que ha reduït massa, afegiu una mica d'aigua o brou suau). Fem una cocció xup-xup d'una hora o hora i 1/2 aproximadament, o fins que veieu que està ben tendre i melós. 

I ja està! Ja ho tindrem! 
Què em dieu? Us animareu a preparar aquest plat? 



 

Comentaris