Avui us porto recepta de cassola, d'aquelles de xup-xup i anar fent lentament.
Vaig aprofitar l'ocasió que havia comprat coll de corder a Carnisseria Nogales per estrenar cassola. O va ser a l'inrevés? Vaig buscar un ingredient que em permetés estrenar cassola...
Sigui com sigui, la qüestió és que vam gaudir d'un plat de sucar-hi pa.
El vaig acompanyar d'arròs blanc i vam tenir un plat únic per xalar de valent.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS (aprox 4 persones):
- 14-16 talls de coll de corder (digueu a la carnisserria que són per fer estofat, us els tallaran més gruixuts)
- 4 alls
- 1 ceba grossa o dues mitjanes tallades en juliana
- 1 tomaca de penjar ratllada
- 3/4 de got d'aigua de vi ranci
- 1 branqueta d'herbes (si porta pal de canyella, millor)
- 1 mica de farina
- 1 polsim de pebre mòlt
- 1 polsim de romer
- Sal
- Oli d'oliva verge extra
- Una mica d'aigua o brou (si és necessari)
PREPARACIÓ:
1- Salem els talls de coll de corder els enfarinem.
2- En una cassola posem a escalfar una quantitat generosa d'oli d'oliva verge juntament amb els alls.
3- Quan l'oli està ben calent, daurem els talls de corder. Els retirem a un plat o safata. Vigilem que els alls no es cremin!
4- Tot seguit incorporem la ceba i la tomaca ratllada. Ho remenem bé a foc alegre i aboquem el vi ranci. Ho tenim uns minutets més a foc alegre, uns 3-4 minuts.
5- Incorporem a la cassola els talls de coll daurats, la branqueta d'herbes, el romer i ho fem coure a foc lent. Vigilem que no es quedi sense líquid; en cas que considereu que ha reduït massa, afegiu una mica d'aigua o brou suau). Fem una cocció xup-xup d'una hora o hora i 1/2 aproximadament, o fins que veieu que està ben tendre i melós.
I ja està! Ja ho tindrem!
Què em dieu? Us animareu a preparar aquest plat?
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Digue'm què opines!!!