SOPA DE FORMATGE CURAT DE CABRA @Artagro #OlivaSupermercats

 


Estreno el mes d'abril amb aquesta nova recepta #OlivaSupermercats 
Fa uns dies vaig veure el programa Cuines TV3 en el que la Gessamí Caramés va cuinar una sopa italiana, la sopa de formatge. 
En aquell mateix moment vaig decidir que la volia fer. Quin encert! Quin gran descobriment! Vaig agafar paper i llapis vaig començar a anotar. 

Us he de dir que he gaudit moltíssim preparant aquest plat. No és una recepta complicada, tot i que el procés és laboriós. 
Té dos processos diferenciats: la preparació del brou (amb dos procediments, un al forn i un amb cassola) i l'elaboració de la sopa en qüestió. 

Un dels ingredients protagonistes és el formatge. En compte d'utilitzar un grana padano, he optat per un curat de cabra de la meva comarca, la Ribera d'Ebre. Sí, sé que no és el mateix ni molt menys (el grana padano és un formatge curat de llet de vaca) però he preferit optar per un formatge de proximitat que trobem a les botigues de la zona. 


El formatge en qüestió és el curat de cabra d'Artagro, Làctics Rasquera que podem trobar a la botiga Oliva Supermercats de Móra d'Ebre. És un formatge amb més de sis mesos de curació, elaborat amb llet crua de cabra blanca de Rasquera. 
He fet algun canvi més en els ingredients respecte a la recepta original i també en els passos finals de l'elaboració de la sopa. 

Vinga! No m'embolico més i us explico! 

INGREDIENTS PER FER EL BROU: 3 carcasses de pollastre, 6-8 ales de pollastre, 2-3 cullerades de llet en pols, 2 cebes grosses, 3 pastanagues, oli d'oliva verge extra, aigua mineral. 

INGREDIENTS PER LA SOPA (4 racions, aprox): 1,5 l del brou que hem elaborat, 1 ceba, 1 gotet de mistel·la (el gotet mida de "carajillo"), 250g de formatge curat de cabra, 100ml de nata de cuinar, oli d'oliva verge extra, sal i un polsim de pebre. 

PREPARACIÓ: 

1. En primer lloc, hem de preparar el brou. Té dues preparacions:
    1.1. Escalfem el forn a 175º. Preparem una llanda de forn i la cobrim amb paper d'enfornar. A la llanda posem les carcasses trossejades i les ales arrebossades en llet en pols. Ho enfornem durant 40 minuts. 
    1.2. Quan veiem que falten uns 10 minuts per finalitzar la cocció del forn, comencem a preparar-nos per fer el brou. Tallem les cebes en juliana. Posem oli a escalfar a la cassola que tenim preparada per fer el brou i sofregim la ceba a foc suau. Quan la tenim quasi caramel·litzada incorporem la pastanaga tallada a rodanxes o a tires.
     1.3. Ha finalitzat la cocció del forn. Retirem les ales i carcasses amb unes pinzes i les dipositem a la cassola que tenim al foc. Cobrim d'aigua i ho fem coure unes 4 hores. Anem escumant. Quan finalitza aquest temps de cocció, ho deixem reposar unes 6 hores. 

2. Tenim el brou reposat i li retirem la capa de greix que queda a sobre. Ho colem i reservem el brou en un bol (utilitzarem 1,5l aproximadament).

3. Preparem una cassola més petita i posem oli a escalfar. Tallem la ceba en juliana i la sofregim. Quan faci uns minuts que la tenim a foc viu, aboquem la mistel·la. Continuem la cocció uns 8 minuts més a foc alegre. Tot seguit incorporem el brou, que es vagi escalfant. 

4. A banda, ratllem o laminem el formatge curat. Reservem. 

5. Quan el brou està  calent, incorporem el formatge i anem remenant per que es vagi desfent a poc a poc. Quan veiem que el tenim desfet, afegim la nata i ho fem coure uns dos minuts a foc baix. Retirem del foc. 

6. Per últim, ho triturem tot molt ben triturat a màxima potència. Tastem i rectifiquem de sal. 

7. Ho emplatem i ho empolvorem amb una miqueta de pebre mòlt. Si voleu, podeu regar-ho amb un rajolinet d'oli d'oliva verge extra. 

De tot cor us dic que és exquisita! I també us dic...que aquesta recepta es queda! 
 

Comentaris