COCA AMB CIRERES DE LA GLÒRIA #1bloc1recepta

 


L'any passat em vaig animar a provar noves fòrmules de massa per a la coca de cireres. 
La que us presento avui és la de la meva estimada amiga bloguera Glòria del No tot són postres a la cuina. Sempre li dic que és la meva padrina bloguera! Ella és una miqueta culpable de que estigui per aquí en el món dels blocs...compartint el que faig i m'agrada. 

A Reus, la coca de cireres va molt lligada a la festa de Corpus. Aquí, a la Ribera d'Ebre no va lligada amb cap festivitat...comença quan les cireres estan prou madures i s'han d'aprofitar. Les masses que s'utilitzen són ben diferents i ben bones alhora. 


De la nostra massa m'agrada el toquet d'anís que té i és el que li he afegit a la de la Glòria (llavors, he reduït quantitat de llet). 
He seguit una de les receptes que té al seu bloc (cliqueu enllaç per veure-les totes), una que va utilitzar per fer un taller de coques i l'he adaptat al Thermomix. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 500g farina de força 
  • 50g de mantega a temperatura ambient
  • 50g de sucre 
  • 2 ous 
  • 1 cdta de pasta de vainilla
  • 125ml de llet 
  • 25ml d'anís 
  • 1 polsim de sal 
  • 25g de llevat fresc 
  • Cireres ben madures a temperatura ambient 
  • Sucre i sucre vainillat per ensucrar al final 
  • Oli d'oliva verge extra 
PREPARACIÓ: 

1- El primer que hem de fer és escalfar la llet a temperatura tèbia i desfer el llevat fresc. Posem la llet dins del got i l'escalfem 1min/37º/Vel.1 A continuació aboquem el llevat, ho barregem 3segons/Vel.4.

2. Tot seguit, afegim els ous, l'anís, el sucre i la pasta de vainilla i ho barregem 10 segons/Vel.4. (confirmem que queda ben barrejat). 

3. Per continuar, aboquem la farina i la mantega. Ho barregem 10 segons/Vel.6 i tot seguit activem la funció amassar durant 2 minuts. Retirem la massa del got i la deixem reposar dins d'un bol untat amb oli. Tapem amb un drap i esperem fins que la massa dobli el seu volum.  

4. Una vegada ha passat aquest temps de repòs, escalfem el forn a 200º i preparem una llanda de forn. 

5. Dividim la massa en dues porcions i formem dues coques allargades i ovalades. Repartim les cireres, que quedin boniques. 
Empolvorem generosament la coca amb sucre i sucre vainillat (m'agrada molt el toc que dona) i repartim un raig ben generós d'oli d'oliva verge extra per sobre. 

6. Enfornem durant uns 25 minuts, fins que comproveu que està ben cuita la coca. Deixeu refredar sobre una reixeta i feu el possible per no tastar-la quan encara estigui calenta. 

I no queda res més que...xalar de valent!!! 















Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!