Sopa freda de tomaca @SéniadeCasadó amb picada d'anxoves marinades a casa i olives negres #1revista1recepta

 


La recepta que avui us presento ha estat un dels grans descobriments del que portem d'estiu. 
Només us puc dir que l'he preparat diverses vegades i que cada vegada ens agrada més. 
Com altres vegades he explicat, la tomaca em xifla. Viuria de tomaca! 

L'he descobert gràcies a la revista Cuina dels mesos juliol-agost. 
És la recepta que em vaig marcar per fer primer! Pàgines 56 i 57 de la revista, la Master Class Picades de la Carme Ruscalleda. 
I com tenia uns bon tomàquets madurs de la Sénia de Casadó...va ser veure la recepta i preparar-la. 



He fet algun canvi en la picada respecte a la recepta original: he incorporat les avellanes. Les anxoves són les marinades que tenia preparades (també seguint recepta de la Carme Ruscalleda) i les olives negres, espinyolades amb l'utensili que utilitzo per treure els pinyols de les cireres. 
Vinga, us explico! 

Ingredients 4 persones: 
  • 1kg aproximadament de tomàquets madurs 
  • 4 llesques de pa torrades amb la torradora 
  • 100ml d'aigua mineral 
  • Un raig molt generós d'oli d'oliva verge extra 
  • Un polsim de sal 
  • Pebre mòlt
  • Picada: un grapadet de pinyons, un grapadet d'avellanes, un grapadet d'ametlles, 1 dotzena d'olives negres estil Aragó, 6 anxoves trossejades i una mica de julivert
Preparació: 

1. En primer lloc, preparem la sopa de tomaca: ratllem la polpa de la tomaca i la desem en un bol gran o gerra. 

2. En segon lloc, incorporem l'aigua, l'oli, la sal i el pebre a la tomaca ratllada i ho barregem molt bé. Reservem a la nevera. Ha d'estar ben freda! 

3. A continuació preparem la picada amb un morter. Ens ha de quedar consistent! 

4. Preparem el plat: repartim la sopa de tomaca, repartim les llesques de pa torrat i repartim la picada per damunt del pa. 

Ja ho tenim! Si sou uns amants de la tomaca...us encantarà, estic convençudíssima! 







Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!