Crema de bròcoli i formatge amb toc de bitxo #OlivaSupermercats


Torno a ser aquí amb una nova recepta #ReceptaOlivaSupermercats 

És la primera crema de tardor d'aquesta temporada 2024 que té com a protagonista una verdura, el bròcoli. 
Tot i que encara preparo alguna amanida de llegums per dinar ja comença a venir de gust una sopa o una crema a l'hora de sopar. 

El bròcoli a casa nostra agrada molt. 
El preparem de totes maneres...amanides en cru, al vapor, a la fregidora d'aire, saltejat, en sopes i cremes. És una de les nostres verdures favorites! 


Per aquest motiu em feia especial il·lusió començar la temporada de cremes amb una recepta amb bròcoli. 
La recepta original és de Cookidoo i adaptada al meu gust: formatge de proximitat (Artagro, de Rasquera), menys brou i més ceba. Vinga, us explico! 

Ingredients: 
  • 300g de bròcoli (flors i una mica de tija, la més tendra). Reservem uns trossets per la presentació  
  • 100g de ceba a trossos 
  • 1 all
  • 1 bitxo petit (opcional)
  • 30g d'oli d'oliva verge extra
  • 100g de patata esqueixada 
  • 600g d'aigua
  • 1cdta de concentrat de verdures casolà
  • 80g de formatge tendre de cabra Artagro tallat a daus petits
  • Crostonets de pa fregit 
Preparació: 

1. En primer lloc fem un sofregit amb la ceba, l'all i el bitxo. Els posem dins del got i els trossegem 5segons/Vel.5. A continuació incorporem l'oli i sofregim 3min./120º/Vel.1. 

2. Tot seguit afegim el bròcoli i la patata trossegem 10segons/Vel.6. Incoporem l'aigua, la culleradeta de concentrat de brou de verdures i la sal. Ho fem coure durant 30minuts/100º/Vel.1. 

3. Mentrestant es cou la verdura, daurem uns trossets de bròcoli en una paella amb una mica d'oli. 

4. Una vegada ha finalitzat la cocció, ho triturem 1minut/Vel.8. 

5. Per últim introduïm uns daus de formatge tendre (reservem uns per la presentació) i ho fem coure una miqueta més 3min/100º/Vel.2.

6. Ara ja només ens quedar fer la presentació. Decorem amb el bròcoli daurat i uns daus de formatge. 

Us asseguro que aquesta crema us agradarà moltíssim! Animeu-vos a preparar-la! 





 

Comentaris