Fa unes setmanes vaig comprar dos ceps de Soria a La Sénia de Casadó. Preciosos tots dos!
Quan vaig arribar a casa vaig posar-me a pensar què volia fer amb ells. Vaig optar per una crema.
Mirant i remenant per les xarxes vaig trobar una recepta del Diari de Girona. Signat per V. Sedeño trobem un recull de cinc receptes amb ceps que, en la meva opinió, val molt la pena!
De fet, alguna altra tinc decidit preparar-la!
L'he reproduït tal qual està recollida. Us l'explico per Thermomix i per cuina tradicional.
Ingredients:
- 250g de ceps frescos
- 1 ceba grossa
- 500ml de brou de pollastre casolà
- 100ml de nata líquida de 18% m.g.
- 40g d'oli d'oliva verge extra
- Per decorar el plat: encenalls de pernil salat tallat ben fi, unes làmines de cep i pebre mòlt
Preparació:
1. Netegem els ceps i els tallem en porcions. Del cep que sigui més maco, tallem unes làmines i les reservem per la presentació del plat. Reservem.
2. Thermomix: posem dins del got la ceba en quarts i l'oli d'oliva. Trossegem 3 segons/Vel.5. i sofregim 5min./120º/Vel.1
A Continuació incroporem els ceps i continuem sofregint durant 8min./120º/Vel 1.
Finalment, incorporem el brou i la nata, i ho fem coure durant 10 minuts/90º/Vel.1.
Tradicional: trossegem la ceba a daus. Preparem una cassola amb un raig ben generós d'oli d'oliva verge extra, l'escalfem i sofregim suaument la ceba durant uns 5 minuts. Passats aquests minuts inicials, incorporem el ceps i continuem sofregint uns 8 minuts més a foc alegre però suau, sense passar-nos.
Afegim el brou i la nata i fem una cocció de 10 minuts a foc suau, que no bulli (hem de tenir en compte que porta nata).
3. Una vegada finalitzada la cocció esperem que baixi una mica la temperatura per procedir a triturar.
Aprofitem aquest temps per daurar les làmines de ceps en una paella amb una mica d'oli i per fer els encenalls cruixents de pernil salat al microones.
Si triturem amb batedora, a màxima potència i si triturem amb Thermomix, 1min. /Vel.10.
4. Emplatem la crema. Al centre del plat posem les làmines dels ceps, els encenalls de pernil salat i ho empolvorem amb pebre mòlt.
I ja està! Ja tenim una crema exquisita enllestida! Desitjo que us agradi!
La vaig explicar fa uns dies a Ràdio Móra d'Ebre. La podeu escoltar clicant aquest enllaç.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada
Digue'm què opines!!!