Mandonguilles amb salsa de vi negre

 


Avui sumo una recepta més de mandonguilles al bloc! 

Aquestes boletes de carn gustoses que són èxit assegurat tenen moltes possibilitats i són la mar de versàtils. Podem provar diferents combinacions de carn i de salses i de ben segur que triomfarem sempre! 

Aquesta vegada vaig provar d'incorporar pasta de llonganissa de Carnisseria Nogales, pols de bolets i pinyons a la barreja de carn de vedella i porc i la veritat...va ser un gran encert! Que bones van quedar! 
La salsa l'he fet seguint recepta de Cookidoo. 
Vinga, us explico! 

Ingredients: 
  • Mandonguilles: 500g de carn picada, 150g de pasta de llonganissa, 1ou, 3 cullerades de llet, 1 polsim de canyella, una mica de julivert, 3cds de pa ratllat aprox, 1 grapat de pinyons, 2cdts de pols de bolets, farina (per formar-les)
  • Salsa: 200g ceba o 1 ceba grossa, 2 alls, 100g de pastanaga o 2 pastanagues, 40g oli d'oliva verge extra, 150g de tomaca en conserva triturada, sal, 1cdta de sucre, 150g de vi negre, 250g-300g d'aigua o brou vegetal
Preparació: 

1. Preparem la pasta de mandonguilles barrejant tots els ingredients i la deixem reposar unes hores ben tapada, a la nevera. 

2. Una vegada ha passat el temps de repòs, formem les mandonguilles i les fregim o les cuinem al forn o fregidora d'aire. Aquesta última opció és la que faig últimament! Queden dauradetes i ens estalviem fregir. 

3. Preparació tradicional: Ara que tenim les mandonguilles cuites, és el moment de preparar la salsa. Fem un sofregit amb la ceba trossejada, els alls i la pastanaga . Quan fa uns minuts que la tenim a foc alegre, incorporem la tomaca, la sal i la miqueta de sucre. Ho mantenim uns minuts més a foc alegre i afegim el vi negre. Passats uns cinc minuts, afegim l'aigua o brou vegetal i ho fem coure uns 15 minuts. Tot seguit triturem la salsa. 
Preparació Thermomix: posem dins del got la ceba, els alls, la pastanaga i l'oli. Ho trossegem 3segons/Vel.5 i sofregim 8min/120º/Vel.1. Incorporem a tomaca, la sal i el sucre i ho ofeguem 8 minuts/120º/Vel.1. Tot seguit afegim el vi nebre i ho cuinem 1min./120º/Vel.1. Per últim incorporem l'aigua o brou vegetal i fem una cocció de 12 minuts/100º/Vel.1. Finalitzada la cocció ho triturem 1min/Vel.10. 

4. Ara que tenim la salsa triturada, incorporem les mandonguilles a la cassola i continuem la cocció durant 15 minuts més a foc lent. Deixem reposar i disfrutem d'aquest plat acompanyant-lo d'un bon pa o amb arròs blanc. 

Us asseguro que us agradarà! Molt! Ja podeu preparar una bona barra de pa!