CÓC "DANONE"

Aquest és el primer cóc que vaig aprendre a fer. Me'l va ensenyar a fer la meva mare. És el rei dels cócs de casa nostra!!!! 
El faig moltes vegades perquè és ràpid i senzill de fer.
Hi ha gent que li  diu cóc "1,2,3" (les proporcions de les mesures). L'unitat de mesura és el pot del iogurt.


Actualment, he substituït la ratlladura de llimona pel sucre vainillat. 

INGREDIENTS:

  • 1 iogurt natural
  • 1 got de iogurt d'oli de gira-sol
  • 2 gots de iogurt de sucre
  • 3 gots de iogurt de farina
  • 1 sobre de llevat ROYAL
  • 3 ous 
  • Sucre avainillat (o ratlladura de llimona)
ELABORACIÓ:
  1. Posar tots els ingredients en un bol.
  2. Barrejar-ho molt bé amb la batedora.
  3. Quan el forn estigui a 180º l'enfornem. Jo poso la llanda d'anar al forn amb paper vegetal (ens assegurem que no s'enganxarà). Ha d'estar uns 45 minuts.
  4. Quan el treiem del forn, l'empolvorem amb sucre.

Comentaris

  1. OoooOoooh, m'encanta, jo també el faig! Però no barrejo tots els ingredients de cop, primer separo les clares dels ous i les munto a punt de neu, després hi afegeixo els rovells, el iogur i la resta progressivament... Boníssim!!!!!!

    ResponElimina
  2. Aquest coc no pot faltar mai, i com a base d´un pastís mooooolt bó també. Petons i bon diumenge.

    ResponElimina
  3. Jo ho faig com Davinia, i li diem "coc de iogurt". Li faig variants, a vegades poso el iogurt de llimona, d'altres poso canyella en pols quan ho mesclo, o també virutes de xocolata, ... i sempre queda boníssim!

    ResponElimina
  4. aquest coc mai falla!!! També és el primer que jo vaig aprendre a fer. T'ha quedat molt bé. petons

    ResponElimina
  5. A aquest cóc se li pot afegir de tot.....xocolata, nous, maçana.
    Quan faig un pastís, sempre el faig amb aquest cóc. Utilitzo un motlle rodó i...au!!
    Salut a tothom!!
    Olga

    ResponElimina
  6. Jo crec, que aquest coc,Olga,tu el pots deixar per molt ben fet,pero per mi, aquest sistema de elaboració de totes les mases juntas,i pasarne vía,no es el correcte,en la foto mira com sa obert del damunt,li falta treballar les clares per separat,perque quedi molt mes esponjos. Ho sentó molt,pero algu,t'ho tenia que dir,no tot son alabances.Salutaciones.
    Joan

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joan, evidentment que no és el correcte. El correcte del tot és fer-ho per passos, com tu ho expliques (i com ho fa la meva mare). El fet de que s'hagi obert per dalt crec que és perquè va tenir el foc massa fort (almenys així m'ho han explicat).
      Gràcies per les teves apreciacions, totes són ben valorades.
      Salut!
      Olga

      Elimina
  7. Per a quantes persones és aquest cóc?

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!